På bildet: Daglig leder og ansvarlig redaktør Jan Inge Fardal i NPK, sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB og NPKs styreleder Tom Hetland.
Fra venstre: Daglig leder og ansvarlig redaktør Jan Inge Fardal i NPK, sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB og NPKs styreleder Tom Hetland.

NTB og Nynorsk pressekontor inngår nytt samarbeid

– Sammen er vi nynorsk dynamitt, sier sjefredaktør og administrerande direktør Tina Mari Flem i NTB.

Publisert

NTB og Nynorsk pressekontor (NPK) har signert en ny samarbeidsavtale for de neste fem årene. Målet er løfte fram nynorsken til det norske medielandskapet, også gjennom språkteknologi, skriver de i en pressemelding.

 Siden 2007 har NPK hatt en samarbeidsavtale med NTB om å drifte redaksjonen i NPK.

– Dette er vinn-vinn – for NPK, for NTB og for nynorsken. Uten det tette, svært innovative og konstruktive samarbeidet de siste årene hadde vi aldri vært der vi er i dag, sier daglig leder og ansvarlig redaktør for NPK, Jan Inge Fardal.

NPK har siden 2018 bygget opp den åpne kildekoden Apertium, som benyttes i Nynorskroboten. 

– Språk og ikke minst nynorsken er i konstant utvikling. Derfor vil vi fortsette med å videreutvikle Apertium. Samarbeidsavtalen med NTB gjer det praktisk mulig. Vi har søkt om midler til å fortsette med utvikling og vedlikehold av roboten, sier Fardal.

Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Mari Flem, skryter av roboten.

– Med teknologien vi nå tilbyr i Nynorskroboten, kan du oversette en tekst fra bokmål til nynorsk på sekundet. Som verktøy er dette helt rått. Det er ingen unnskyldning for å ikke lage en sak også på nynorsk lenger, sier hun.

Powered by Labrador CMS