TV 2s nye dokumentar om overgangssaken er så «spekulativ» at Stabæk har advart sponsorene

Sendes på TV torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): TV 2 sender torsdag kveld en dokumentar om den såkalte overgangssaken.

Dokumentaren har fått tittelen «Frifinnelsen».

Det har fått Stabæk til å sende en mail til klubbens sponsorer.

«Helhetsinntrykket er at den er spekulativ og ambisjonen er åpenbar, den ønsker å så tvil om den rettskraftige dommen samtidig som den er et forsøk på å renvaske TV 2 for de uriktigheter som de kom med i en tidlig fase av saken», skriver Stabæks styreleder Espen Moe i mailen, melder Nettavisen.

TV 2 slår tilbake og sier kanalen har gjort en «balansert gjennomgang» av saken.

– Dokumentaren er et sammendrag av hele saken, basert på dels nye opptak og dels opptak som aldri tidligere er publisert. Vi mener dette er en balansert gjennomgang av saken, der alle involverte parter får rikelig med anledning til å kommentere, forklare og utdype, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

– Det er slik at heller ikke rettssystemet er skjermet fra undersøkende journalistikk, men når man lager journalistikk på en rettskraftig dom, påhviler det ekstra aktsomhet. Dette kravet mener vi å ha oppfylt, mener nyhetsredaktøren.

  • PS! Neste uke skal PFU behandle en klage på TV 2 fra fotballagent og advokat Jim Solbakken, med påstander om utlevering at upublisert materiale til fotballbladet Josimar - om det samme sakskomplekset som kveldens dokumentar omhandler. Les mer på Presse.no
Powered by Labrador CMS