Jenny Ovilen Frisholm i Lindesnes Avis

Medier24s julekalender, luke 8:

Lindesnes Avis-journalisten fikk e-post fra skuespiller­spirer i mange måneder

Jenny Ovlien Frisholm i Lindesnes avis er lokalavis-journalisten bak dagens luke.

Publisert Sist oppdatert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Jenny Ovlien Frisholm i Lindesnes Avis, som dekker Lindesnes Kommune.

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

– Fordi man får prøvd seg på det meste. Den ene dagen dekker man kommunestyremøtet, så er det konsert og neste dag er man plutselig sportsfotograf på en fotballkamp. Jeg er en potet og liker ikke å måtte jobbe innenfor kun ett tema, da er lokalavis perfekt.

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no

– Hva er den største utfordringene med det?

– Det blir litt det samme svaret som på forrige spørsmål. Man må kunne noe om alt og rett som det er sette seg inn i store sakskomplekser på kort tid og skrive om uenigheter som har pågått i mange år før man flyttet til området.

– Beste lokalavisminne?

– Det begynner å bli noen år gammelt, men da jeg var ganske fersk journalist i Tromsø ble filmen «Den 12. mann» spilt inn og jeg skrev sak for iTromsø om at de trengte statister. I månedsvis etterpå fikk jeg jevnlige e-poster ala «Hei, jeg er en 23 år gammel mann. Jeg er 1.83 høy, god til å stå på ski og kan håndtere våpen siden jeg har vært i førstegangstjenesten» fra skuespillerspirer som kontaktet journalisten og ikke intervjuobjektet.

– Beste sak i år?

– Mandal by har feira et litt forsinka byjubileum og i den forbindelse har flere journalister i avisa intervjuet tidsvitner fra hvert tiår. Det ble en flott pakke med tilbakeblikk på byens historie. Et annet samarbeidsprosjekt i avisa har vært en demensserie som viser flere sider ved sykdommen. I begge seriene kan man lære noe om lokalsamfunnet og jeg liker at nesten hele redaksjonen har vært involvert på ulike måter fra idé til ferdig produkt både på nett og papir.

– Har du en uvanlig jule/førjulstradisjon?

– Her er jeg nødt til å svare veldig kjedelig for jeg har nesten ingen juletradisjoner. Jula har blitt feiret i den byen eller det landet jeg har befunnet meg i, og rett som det er har jeg jobba julaften. Så de færreste juletradisjonene fra barndommen er bevart. Jeg prøver å se «Tre nøtter til askepott» hvert år da. I år blir første julaften jeg ikke er på jobb på tre år, så kanskje det blir laget noen nye tradisjoner med familien og svigerfamilien.

Powered by Labrador CMS