Joachim Førsund
Joachim Førsund er klar med nok en podkast-serie hos NRK.

Prisvinnende podkast-journalist med ny NRK-serie

– Jeg håper at denne podkasten kan øke forståelsen for hvordan det er å leve med schizofreni, og annen type psykisk uhelse, sier Joachim Førsund.

Publisert

Joachim Førsund lanserer neste uke en ny podkast-serie på NRK, opplyser mediehuset.

Serien har fått navnet «Pianisten», og skal ta for seg jazzmusikeren Maria Kannegaard, og «hennes liv med musikken og diagnosen schizofreni».

– Helt siden jeg ble kjent med denne historien, og denne musikken, har jeg hatt en trang til å fortelle folk om den ekstraordinære komponisten og pianisten, sier Førsund.

– Jeg fikk kontakt med Maria gjennom felles bekjente i musikkmiljøet i Trondheim. Jeg fikk inntrykk av at hun hadde et dypt ønske om å bli forstått, og podkastformatet var det perfekte formatet til å få fortelle historien hennes på - helt uforstyrret, sier han.

Førsund mener historien om Kannegaard er «historien om en ekstraordinær musiker med en helt unik hjerne».

– Det har vært et privilegium å få høre Maria fortelle om hvordan hun har det. Det er et helt unikt innblikk i en helt unik hjerne, sier han. 

– Jeg håper at denne podkasten kan øke forståelsen for hvordan det er å leve med schizofreni, og annen type psykisk uhelse. Samtidig som jeg håper mange vil oppdage all den vakre musikken som Maria Kannegaard har skapt, sier han.

Førsund står bak flere prisvinnende og bejublede podkaster.

I fjor vant han Fortellerprisen for «Balladen om Håkon Banken».

Førsund har også fått heder for Aftenpostens podkast «Koht vil leve» og de Monster-produserte NRK-podkastene «Familiene på Orderud» og «Det svarte flagget».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS