Oslo 20220318. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holder en redegjørelse for Stortinget om krigen i Ukraina.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Regjeringen vil ikke sensurere russiske medier

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier regjeringen ennå ikke vil blokkere russiske medier som er brukt av Putin-regimet til å spre propaganda om krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Under talen i Stortinget redegjorde Støre om hvordan president Vladimir Putin særlig har brukt mediekanalene Sputnik og Russia Today til å spre propaganda om krigen i Ukraina.

Flere europeiske land har bestemt at de vil stenge disse mediene ute og i EUs sanksjonspakke for Russland er det tatt en beslutning om å blokkere disse mediene fra å overføre via TV og internett fra EUs medlemsland.

Den norske regjeringen vil derimot ikke sperre disse mediene nå, men omtaler situasjonen som et dilemma som skal vurderes grundig før den trekker en konklusjon.

– Regjeringen mener det skal svært gode grunner til for å innskrenke ytringsfriheten, sa Støre i Stortinget.

– Desinformasjon bør så langt som mulig møtes med kildekritikk, ikke sensur. En blokkering kan også i neste omgang bli utnyttet av Putin-regimet og andre for å legitimere deres sensur overfor frie medier, sa Støre videre.

Powered by Labrador CMS