Kristine Næss Thorsen i Vaksdalsposten

Medier24s julekalender, luke 15:

– Jeg kjenner ofte på at vi er viktige for lokaldemokratiet

Bak dagens luke finner vi Kristine Næss Thorsen i Vaksdalsposten.

Publisert Sist oppdatert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Kristine Næss Thorsen i Vaksdalsposten som dekker Vaksdal og Modalen.

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

– Det er mye som er spennende ved å jobbe i en lokalavis. Blant annet får jeg jobbe med alle saksområder, og det er kjekt å skrive, snakke med folk, ta bilder og lage små videoer. Det er lav terskel for alle å komme innom hos oss, og jeg kommer nært på alle typer folk. Vi lar vanlige folk komme til orde i avisen, og jeg kjenner ofte på at vi er viktige for lokaldemokratiet.

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no

– Hva er den største utfordringen med det?

– Den største utfordringen med å jobbe i lokalavis må kanskje være at vi skal være vaktbikkje og overvåke lokalmyndighetene, samtidig som vi også møter lokalpolitikerne i andre roller i lokalsamfunnet.

– Beste lokalavisminne?

– Det beste lokalavisminnet må være da VP fikk hederlig omtale i konkurransen om å bli Årets lokalavis 2020/2021, på landsmøtet for Landslaget for lokalaviser.

– Beste sak i år?

– Jeg synes det er vanskelig å trekke fram en enkelt sak i år, men vi har i flere år fulgt arbeidet med å få til ny vei og jernbane mellom Arna og Stanghelle. Det var kjekt å se gleden blant lokalpolitikerne da det i statsbudsjettet for 2023, ble bevilget 200 millioner som vil sikre videre planlegging av prosjektet, slik at byggestart kan bli i 2024.

– Har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Jeg har vokst opp med å gå rundt juletreet sammen med slekten, og synge «Kjerringa med staven». Det hadde vært morsomt om jeg etter hvert kan lære sønnen min på to år sangen, og at han kan videreføre tradisjonen.

Powered by Labrador CMS