TV4s lokaler i Sverige

Sverigedemokraterna anklager TV4 for «påvirkningsaksjon»

– Absurd at man som et stort politisk parti i Riksdagen og EU-parlamentet ønsker å så tvil om et seriøst mediehus, sier styreleder i utgiver-organisasjon. 

Publisert Sist oppdatert

Forrige lørdag sendte det svenske partiet Sverigedemokraterna ut en sms til utvalgte velgere der de anklaget mediehuset TV4 for å drive en «påvirkningsaksjon». Det skriver Dagens Media.

Bakgrunnen er en dokumentaren «undercover i trollfabrikken» som programmet «Kalla fakta» har gjort, der journalist Daniel Andersson gikk undercover i partiets kommunikasjonsavdeling og avslørte at de kontrollerer over 20 trollkontoer på sosiale medier.

Flere har vært krtiske til partiets strategi, deriblant organisasjonen Utgivarna der Tidningsutgivarna, Sveriges Tidsskrifter, UR, Sveriges Televisjon, Sveriges Radio og TV4 er med.

– Det er helt forståelig å ikke sette pris på å bli utsatt for kritisk journalistikk. Det er derimot absurd at man som et stort politisk parti i Riksdagen og EU-parlamentet ønsker å så tvil om et seriøst mediehus og hevde å være offer for en «påvirkningsoperasjon», sier Anne Lagercrantz . forlagets styreleder, i en pressemelding.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS