Odd Harald Hauge skriver bok om Telenor - sammen med selskapets PR-avdeling

- Jeg har tilgang til alt informasjon jeg trenger, og det blir selvsagt nyheter, sier Hauge.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Forfatter Odd Harald Hauge har jobbet med en bok om Telenor siden i fjor sommer, en stund etter at det begynte å storme rundt det norske teleselskapet.

– Jeg har tilgang til alt informasjon jeg trenger, og det blir selvsagt nyheter. Når det gjelder Vimpelcom-saken, så har jeg, som alle andre, ventet på rapporten, sier Hauge til Kapital, som melder om den kommende boken torsdag.

Han viser til firmaet Deloittes gransking av Telenors håndtering av eierskapet i Vimpelcom som ble offentliggjort sist uke.

Kilder hevder overfor Kapital at Jon Fredrik Baksaas, som gikk av som Telenor-sjef i fjor sommer, har vært pådriver for bokprosjektet.

Ifølge selskapet selv er boken initiert av dets kommunikasjonsavdeling.

Prosjektleder Kai Rosenberg i Telenor sier at målet er at boken, som skal utgis av Dinamo Forlag, ferdigstilles i år. Han opplyser også at den er del av et prosjekt som dokumenterer selskapets nyere historie, fra 1990-tallet og fremover.

Hauge har skrevet flere bøker tidligere, blant annet romanene Everest og Paranoia. Han står også, sammen med Gunnar Stavrum, bak den uautoriserte biografien Storeulv om John Fredriksen. 

Hauge har også en lang pressekarriere bak seg, fra blant annet Kapital, Aftenposten - og som gründer og Nettavisens første redaktør. I dag er Hauge mest kjent som forfatter og investor, samtidig som han har en rekke styreverv.

Powered by Labrador CMS