TV 2s FREDRIK GRÆSVIK blir ny USA-korrespondent i kanalen.

Ni år etter at det ble lagt ned, vekker TV 2 nå USA-kontoret til live: Sender Fredrik Græsvik til Washington

– Av alle tider man skal være i USA, føles dette som den viktigste og riktigste tiden, sier reporter Græsvik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I 2008 la TV 2 ned sin korrespondentstilling i Washington D.C., på grunn av tøffe tider og innstramminger.

Men nå kommer den altså tilbake igjen, opplyser TV 2: Og posten skal nå bekles av kanalens erfarne utenriksjournalist Fredrik Græsvik.

– Av alle tider man skal være i USA, føles dette som den viktigste og riktigste tiden. Jeg er helt sikker på at Donald Trump kommer til å dominere det internasjonale nyhetsbildet fremover også, så det blir garantert en del politisk dekning.

- Utfordringen min blir å fortelle om de politiske endringene gjennom det amerikanske folk, sier Græsvik, som befinner seg i New York når Medier24 snakker med han tirsdag formiddag. 

Blir alene i byen

Om kort tid setter han seg på flyet til Washington D.C. for å finne en leilighet. Reporteren skal i all hovedsak gjøre jobben på egen hånd - uten egen fast fotograf.

Derimot kan kanalen hyre ekstra folk - hvis det blir behov for det, opplyser TV 2.

– Jeg har lyst til å dekke flere sider av USA og gleder meg til å starte opp. Det var her jeg begynte som journalist, så det er gøy å komme tilbake, sier Græsvik.

Har jobbet mye i krigssoner

Korrespondentjobben er i første omgang midlertidig og varer i seks måneder - så skal kanalen gjøre en vurdering om hvorhvidt det blir permanent.

Græsvik er utdannet statsviter og journalist fra Northern Illinois University i USA og hadde en av sine første jobber i et lokalt nyhetsbyrå. Der skrev han for det meste miljøsaker.

– Du har lang erfaring i å dekke krigssoner og konflikter. USA er kanskje mer fredelig?

– Foreløpig, hvert fall, ler han og fortsetter:

– Jeg håper det fortsetter slik også. Jeg har jobbet mye i krigssoner - og gjør det gjerne igjen, men det innebærer en del belastning over tid og det kan det være greit å ta litt fri fra innimellom, sier Græsvik.

– Fornøyd med å være på plass igjen

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 sier hun har hatt lyst til å ha en permanent tilstedeværelse i USA lenge, og er glad for å få det på plass igjen - i første omgang som et prøveprosjekt.

Hun mener det er viktig for kanalen å ha en tilstedeværelse i landet, som mildt sagt er under store forandringer.

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2.

– Vi er generelt opptatt av USA-dekningen. At Trump ble president, gjør ikke interessen noe mindre her i Norge. Det har plaget meg at vi ikke har hatt et kontor der. Samtidig har vi gått gjennom en del i det siste, og har måttet prioritere. Men nå er vi glade for å kunne satse på en slik ordning, sier hun.

Kanalen har siden 2008 ikke hatt noen faste medarbeidere i USA, men har benyttet seg av stringere - i tillegg til at de har sendt egne team for å dekke konkrete hendelser.

- Enormt erfaren journalist

Nå er Solbrække fornøyd med at Fredrik Græsvik har takket ja til å være korrespondenten.

– Har er en enormt erfaren utenriksjournalist, som har kunnskap om landet. Han er et naturlig valg for oss, med sin bakgrunn, forteller nyhetsredaktøren.

– Etter lang tid med kutt og nedbemanning - hvordan er det å satse på noe nytt igjen?

– Det er helt fantastisk at vi kan prioritere dette. Jeg er glad for at hverdagen nå ikke bare handler om kutt og nedbemanning, men at vi ser fremover og satser på innholdet, avslutter Solbrække.

Powered by Labrador CMS