Kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine og rektor Inge Jan Henjesand ønsket Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis velkommen til kontorfellesskapet i BI-bygget.

Nå popper lokalavisene opp i Oslo igjen: Nordre Aker Budstikke utvider med Sagene Avis

På to år har Oslo fått en håndfull nye, lokale nettaviser. Sagene Avis er siste skudd på stammen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Bydel Sagene, som også omfatter Torshov, har nå fått sin egen lokalavis Sagene Avis

Foreløpig bare som en seksjon på Nordre Aker Budstikke, men antall saker allerede vitner om at NAB.no har ambisjoner om å dekke bydelen tett.

 

Det er Lokalmedia AS, som Karl Andreas Kjelstrup og Kristin Tufte Haga etablerte for drøyt to år siden, som står bak nyetableringen.

Kristin Tufte Haga og Karl Andreas Kjelstrup etablerte NAB.no for to år siden.

Selskapet ble etablert etter at Amedia avviklet alle DittOslo-avisene høsten 2014, og fra januar 2015 var Nordre Aker Budstikke på plass igjen på nett.

Etter to år utvider den lille redaksjonen nå også til nabobydelen, og skriver om satsingen:

- Den nye lokalavisen vil dekke Sagene, Torshov, Iladalen, Sandaker, Bjølsen og Storo. På samme måte som Nordre Ake Budstikke de siste to årene har vært en ren digital nyhetskanal for innbyggerne i bydel Nordre Aker, vil Sagene Avis skrive om stort og smått som rører seg i «kulturbydelen» Sagene, på nett.

Nordre Aker Budstikke melder samtidig om en kanonstart på året, med hele 330.000 sidevisninger i januar.

Medier24 møtte Karl Andreas Kjelstrup på Ullevål høsten 2015.

Når satsingen nå rigges opp, flytter mediehuset samtidig inn til et kontorfellesskap på BI i Nydalen, som ligger «i grenseland» mellom de to bydelene Nordre Aker og Sagene.

 

Flere lokale nettaviser - og mer Oslo-stoff

Oslo dekkes naturlig nok tett av landets største avis Aftenposten, og Dagsavisen - men etter DittOslo-nedleggelsen oppstod et lokalavis-vakuum i flere bydeler.

Nå har mange av disse fått lokale nettaviser igjen:

Nordre Aker Budstikke og nå Sagene Avis er kommet til. I fjor kom også Akersposten.no. Tidligere i år etablerte også Vårt Oslo seg på nett, som både skal dekke kommunens politiske liv - og livet i de sentrumsnære bydelene.

Samtidig lever Akers Avis Groruddalen fortsatt i beste velgående både på nett og papir. Og Nordstrands Blad ble videreført da Amedia la ned lokalavisene.

 

 

Powered by Labrador CMS