Hvor ville du vært i helga?
Hvor ville du vært i helga?

VG ville sende kalde nordlendinger til Oslo. Nordlys svarer med å hente to solbrente søringer til Tromsø for avkjøling

- Her får du sove godt, det er god plass på stranda og ingen skogbrannfare, frister landsdelsavisa.

Publisert

Mens store deler av Sør-Norge har kunnet nyte over 30 grader de siste dagene, har det mange steder i nord vært mer enn 20 grader kaldere - med vind, regn og snøfall på fjellet. 

Derfor tenkte VG i går at det kunne være en god idé å lodde ut en weekend-tur til Oslo for to heldige nordlendinger, med fly og hotell betalt av mediehuset. 

– Siden søringene har vært så heldige med været i mai, tenker vi i VG at det minste vi kan gjøre, er å spre litt glede nordover også. Vi ber derfor alle som ønsker seg til sol og sommer om å sende oss en kjapp begrunnelse om hvorfor akkurat de har fortjent en tur til sørlige breddegrader, uttalte vaktsjef Ken André Ottesen. 

Og konkurransen har ikke gått upåaktet hen. Særlig ikke i landsdelsavisen Nordlys, som svarer med motsatt tilbud: Å invitere to søringer til en avkjølende helg i Tromsø!

Avisa inviterer to heldige søringer til en helg i nord med fly og hotell dekket - for den som vil rømme varslene om 30 grader og sol i sør. Nordlys frister blant annet med denne beskrivelsen: 

- Her sliter vi ikke nevneverdig med at det er for varmt til å sove og ikke er det skogbrannfare. Det er også utrolig god plass på stranda og man slipper kaotiske tilstander på parkeringsplassene ved de populære badestrendene - slik som de gjorde i Drammen i går.

- Og det er en opplevelse Nordlys-redaksjonen mener alle nordmenn fortjener å kjenne på, kanskje spesielt dem som aldri har reist nord for Trøndelag, heter det. 

Mediehuset understreker at VGs stunt var hyggelig, men syntes at det var naturlig å svare: 

- Vi kan ikke være noe dårligere, og vil derfor veldig gjerne gi to personer som nå har fått nok av varmen en velfortjent pause etter å ha svettet seg gjennom uka sørpå, uttaler konstituert nyhetsredaktør Magnus Holte.

Hvordan går det så med konkurransen? 

Vaktsjef Ken André Ottesen i VG melder at det må ha passert 1000, men at de ikke har helt oversikt ennå. Fra Nordlys opplyser Stian Saur at «det reinn inn». 

- Her koker det over av søringer som er sjitlei varmen!

Begge aviser har frist i ettermiddag - for den aktuelle langhelgen i begge byer starter i morgen. 

Powered by Labrador CMS