Kenneth Andersen.

P4 legger ned lokalradio: – En trist dag for oss og en trist dag for Bergen, sier tillitsvalgt

Seks ansatte blir berørt av nedleggelsen av P5 sine lokalsendinger i Bergen. – Vi er i dialog med de tillitsvalgte på hvordan den overtalligheten løses, sier P4-sjefen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

P4-gruppen melder i en pressemelding at de avvikler de lokale sendingene fra P5 Hits i Bergen. 

I pressemeldingen skriver de at den riksdekkende sendingen og den lokale sendingen i Bergen har vært i intern konkurranse med hverandre, og at de nå satser videre på den riksdekkende sendingen framfor den lokale. 

Det vil ifølge P4-sjef Kenneth Andresen ramme de seks ansatte på Bergens-kontoret, men det er foreløpig ikke klart om det blir nedbemanninger eller hvordan situasjonen skal løses for de ansatte. 

– Seks ansatte blir berørt av at kontoret legges ned og vi er i dialog med de tillitsvalgte på hvordan den overtalligheten løses, sier P4-sjef Kenneth Andresen til Medier24. 

P4 er en del av NENT Group.  

Siste lokalradioen

Han forteller at de ønsker en rask framdrift på prosessen, og at de forventer å ha en avklaring på plass for de ansatte som rammes relativt raskt. 

Han forteller at de har hatt en utfordring med at rikssendingene og de lokale sendingene har vært i konkurranse med hverandre, og at det er noe av bakgrunnen for at de nå velger å avvikle de lokale sendingene fra Bergen. 

– Du får to nærmest like radiosendinger under nærmest identisk merkevare. Da konkurrerer vi i stor grad med oss selv. Først og fremst er vår ambisjon videre å utvikle rikskanaler, sier han videre. 

P4 og P5 har også vært til stede i en rekke andre norske storbyer, men de har gradvis trappet ned tilbudet. 

– P5 startet som et storbynettverk i fire av de største byene, så har det vært en gradvis nedtrapping av lokalradiotilbudet vårt, fram til Bergen nå, hvor vi velger å avvikle tilbudet også her, sier han. 

– Trist

Petter Lavern er tillitsvalgt for journalistene i lokalradioen til P5 i Bergen, og sier til Medier24 at det har vært en tung beskjed. 

– Det er en trist dag for oss og en trist dag for Bergen. Bergen har vært en lokalradiobastion i en årrekke, men nå er det altså slutt for det siste lokalradiotilbudet, sier Lavern til Medier24. 

Han forteller at framtida er uklar for de ansatte, men at de skal i samtaler med P4-ledelsen fra neste uke. Det eneste som er klart er at den siste sendingen fra lokalradioen blir nyttårsaften. 

– Vi har vært gjennom en prosess med sakte, men sikker utfasing av lokalradiotilbudet til P4 og P5. Vi er i utgangspunktet de siste som var igjen av denne satsingen i P4, sier han. 

Han mener imidlertid at ledelsen har hatt muligheten til å gjøre noe med dobbeltdekningen av Bergen fra P5 sin side etter DAB-omleggingen. 

– Det har vært en dobbeltdekning, hvor den eneste forskjellen på om du skrur på rikssendingen eller lokalsendingen til P5 i Bergen er programlederen. Det er noe ledelsen har kunnet gjøre noe med, men valgt å ikke gjøre noe med, sier han. 

Powered by Labrador CMS