Mannen ringte TV 2 med tips om drap - og ville være anonym. Men de ga navnet hans rett til politiet

TV-kanalen brøt kildevernet. Nå har han fått 30.000 kroner i «erstatning for tort og svie».

Publisert Sist oppdatert

Det er Varden som forteller den spesielle historien, i forbindelse med straffesaken om et drap i Skien for en tid siden.

Et av vitnene i saken, han som tipset om drapet, ville egentlig ha forblitt anonym og aldri stått fram. Det var også derfor han ringte TV 2 og ikke politiet.

- Fordi de beskytter kildene sine, sa mannen i retten denne uka.

Bakgrunnen for ønsket om anonymitet var at han selv er en del av rusmiljøet i byen. Og at man da «ikke ringer til politiet sånn uten videre».

Men kort tid etter samtalen med TV 2, stod politiet på døra hans. Senere fikk mannen en beklagelse fra TV 2, og 30.000 kroner i erstatning for tort og svie. Ifølge mannen ønsket «en av sjefene» i kanalen at kildevern-bruddet skulle holdes hemmelig:

- Han ba meg ikke fortelle til noen at de hadde brutt kildevernet, hevdet tipseren.

Overfor Varden bekrefter TV 2 hendelsen:

- TV2 fikk sent på kvelden et nyhetstips om at det lå et lik et sted. Tipset ble oppfattet som så troverdig at TV2 valgte å varsle politiet. Dette er ikke problematisk.

- Men så skjedde det en feil: Politiet fikk navnet på tipseren. Det har vi beklaget over for tipseren og forsøkt å rydde opp i  senere, sier redaktør Bård Espen Hansen i TV2.

Powered by Labrador CMS