Kim Riseth, enleder i Namdalsavisa.

Namdalsavisa går ned i frekvens og kutter ut lørdags­utgaven. Redaktør Kim Riseth sier de må kutte kostnader

Frekvensendringen kommer til å skje i løpet av første halvår i 2018, opplyser avisa.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Flere norske aviser har måttet kutte i papirfrekvensen de siste årene og nå gjør Namdalsavisa det samme, opplyser avisa.

- Ingenting er vedtatt ennå, men vi ser at det vil bli nødvendig å gå ned i frekvens for å kutte kostnader, forteller sjefredaktør Kim Riseth i Namdalsavisa til sin egen avis.

Da postombæringen ble endret, så mange sitt snitt til å heller gi ut fyldige helgeaviser på fredager. Det samme grepet gjorde Namdalsavisa - og nå tar de steget helt ut.

- Når vi slutter å gi ut lørdagsavis, vil dette bety at stoffet våre journalister produserer og annonsene vi selger, vil gi fyldigere produkter på fredager og mandager. Sakene vil også publiseres fortløpende digitalt på nettavisa vår som i dag, slik at våre abonnenter kan velge hvilken kanal de vil bruke, sier Riseth.

Namdalsavisa er spent på hvordan Postens leveringsrutiner blir i framtida.

- Rundt 40 prosent av våre abonnenter får avisa levert med Posten. Derfor vil vedtak om Posten påvirke vår distribusjon i stor grad. Signalene om å kutte ned postleveringa til annenhver dag eller mindre, kan bety at vi må redusere ytterligere i frekvensen på avisutgivelser også, sier Riseth.

Powered by Labrador CMS