kjæresteparet Anbjørg Ohnstad (70) og Sylvi Sæther (71). Foto: Torstein Ihle, Kirkens Bymisjon
kjæresteparet Anbjørg Ohnstad (70) og Sylvi Sæther (71). Foto: Torstein Ihle, Kirkens Bymisjon

Det lesbiske kjæresteparet Anbjørg (70) og Sylvi (71) pryder forsiden av Kirkens Bymisjon-magasinet

– Det har lenge vært viktig for oss å løfte takhøyden for å få større åpenhet i Den norske kirke og i trossamfunnet generelt, sier assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Publisert

Forrige uke skrev Medier24 om KKs historiske Pride-forside, men KK er ikke det eneste magasinet som fokuserer på likestilling og inkludering i disse Pride-tider.

Kirkens Bymisjon har denne måneden kjæresteparet Anbjørg (70) og Sylvi (71) på forsiden av den siste utgaven av magasinet deres

– Vi har jobbet for at det skal være likestilling blant alle, uavhengig av seksualitet, og vi gjør ingen forskjell på heterofile og homofile, sier assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Johannes Heggland og fortsetter:

Assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Johannes Heggland.
Assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Johannes Heggland.

– Forsiden kunne kommet mye før, men det passer jo ekstra bra i et temanummer om kjærlighet i disse Pride-tider, sier assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Johannes Heggland.

Heggland forteller at kjæresteparet har vært sammen i 43 år. For 43 år siden ble homofili definert som en psykiatrisk diagnose.

– Det er et ekstra poeng i at det er godt voksne damer. Blant alle de LHBT-personene (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) vi kjenner, er det en del godt voksne. Og vi har hatt et økt fokus på hva det betyr å være skeiv og eldre i samfunnet i dag, sier Heggland

Heggland mener at en Pride-forside ikke er særlig kontroversielt i 2019, og det burde være helt naturlig. 

– Når vi ser tilbake på 80-tallet – så har det skjedd mye i det kirkelige miljøet. Det har lenge vært viktig for oss å løfte takhøyden og få større åpenhet i Den norske kirke og i trossamfunnet generelt, sier han.

Powered by Labrador CMS