Adresseavisen avviser dårlig presseetisk håndverk i Giske-saken: – Ikke korrekt

– Vi har gjort et grundig arbeid rundt varslet, sier sjefredaktør Kirsti Husby om Trond Giskes uttalelse på Facebook.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag kveld gikk Trond Giske hardt ut mot pressen og spesielt Adresseavisen etter at de publiserte en sak om at det var kommet et nytt varsel mot Ap-politikeren.

Blant annet skrev Giske:

«Pressen har klare regler for når en anmeldelse skal omtales med navn. Ingen slike regler gjelder ved «varsel». Vær varsom plakaten krever at man skal kontrollere at opplysninger som gis er korrekte. Adresseavisen har overfor meg i dag sagt at dette kravet ikke gjelder hvis de mener kilden er troverdig. Slik det er nå, vil enhver demokratisk prosess og enhver kandidat settes ut av spill av et varsel rett før et valg».

Nå svarer sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen på utblåsningen fra Giske. I en tekstmelding til Medier24 skriver hun:

«Giske har full rett til å gi sin versjon av saken, og det har vi gjennom omfattende dialog med han i dag forsøkt å legge til rette for. Hans påstand om at saken med Sandra Skillingsås kun bygger på hennes troverdighet er ikke korrekt; i artikkelen er det andre kilder som underbygger det Skillingsås forteller om nachspielet og Adresseavisen har gjort omfattende research som har styrket historien», skriver Husby og fortsetter:

«Giske har rett i at hennes troverdighet er veldig stor i kraft av at hun over mange år ha vært en del av hans indre krets, og at hun står frem med stor omkostning for seg selv. Men dette er altså bare ett av flere moment. Giske har forøvrig ikke tilbakevist Skillingsås historie i sin imøtegåelse. Når det gjelder varslet Giske viser, til kjenner vi varslers identitet og hvilke påstander varslet inneholder. Vi har gjort et grundig arbeid rundt varslet, har fått bekreftet at det er innlevert og har forsøkt å få Giskes kommentar. Han har imidlertid selv valgt å ikke kommentere».

Trond Giske er forelagt meldinga fra Husby. Han ønsker ikke å kommentere saken. Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS