Vestfold journalistklubb og juryen ga journalist Kjersti Bache i Østlands-Posten 2018-pris i Åpen klasse for #andrestemmer. Prisen består av diplom og blomster.
Vestfold journalistklubb og juryen ga journalist Kjersti Bache i Østlands-Posten 2018-pris i Åpen klasse for #andrestemmer. Prisen består av diplom og blomster.

Slik fikk ØP-journalist Kjersti Bache nye stemmer med i den lokale debatten. Nyskapende prosjekt hedres med pris og internasjonal oppmerksomhet

Østlands-Posten fikk nylig Vestfold journalistklubbs Åpen-klasse-pris 2018 for #andrestemmer.

Publisert

Prosjektet startet med journalistens frustrasjon over enfoldig lokaldemokrati.

Nå har det resultert i tre folkemøter som alle er streamet, mange nyhetssaker, stort engasjement blant leserne, egen Facebook-side og 17. mai-tale holdt av Bache.

 

Politikere nektet adgang

– Som journalist ble jeg frustrert fordi det er vanskelig å få de unge på banen når det gjelder byutvikling, meninger om lokalsamfunnet og politikk. Sammen med psykolog Bjørn Ekelund laget jeg et opplegg for å få flere inn i spaltene og debattene, spesielt unge, sier Bache.

«Er du lei av fastlåste debatter ført av menn over femti? Nå vil ØP prøve noe helt nytt. Og vi vil ha deg med i debatten!» står det på prosjektets Facebook-side.

 

Posted by Andrestemmer on 3. januar 2017

 

Politikere og offentlige debattanter fikk ikke komme på de to første folkemøtene.

De som normalt ikke hever stemmen i den offentlige debatten, skulle få komme til orde.

Og hele lokalavisen stilte seg bak prosjektet. Helt fra idestadiet har Østlands-Postens sjefredaktør Terje Svendsen gitt prosjektet full støtte. 

– Det er en samfunnsutfordring at den offentlige debatten preges av for få mennesker, noe vi også ser klart her i Larvik. Vår oppgave som lokalavis er nettopp å få flere med. Det er ikke gjort med #andrestemmer alene, men prosjektet er til stor inspirasjon og en påminnelse om hvor viktig dette er, sier Svendsen til Østlands-Posten.

- Så får vi se hva vi kan gjøre videre på flere fronter for å få andre, og kanskje da i særdeleshet unge stemmer, inn i den offentlige debatten. På en konstruktiv måte som Kjerstis prosjekt var et flott eksempel på, fortsetter han. 

 

Uvant oppmerksomhet

#andrestemmer gir Bjørn Ekelund og Kjersti Bache uvant oppmerksomhet, og de får mange invitasjoner for å fortelle om prosjektet 

– #andrestemmer er etter det jeg vet, et ganske unikt prosjekt i verden. Vi har blant annet fått omtale i det britiske journalistlagets fagblad. Nå jobber Ekelund for å få til et #andrestemmer-prosjekt i Israel/Palestina, der han vil ha meg med, sier Bache.

56-åringen har vært journalist i Østlands-Posten siden 2006. Hun har tidligere arbeidet blant annet i Larvik Morgenavis, Det Nye, Orkla Medias featuresatsing, Varden og Dagbladet. Hun var også programleder i TV 2s første «God morgen Norge»-sendinger sammen med Ivar Steen-Johnsen i 1994.

Bjørn Z. Ekelund (60) er en av Norges mest erfarne organisasjonskonsulenter og psykologer. Hans spesialfelt er samarbeid, team, ledelse og kultur. Han skriver bloggen bze.no.

 

 

Powered by Labrador CMS