Kjersti Løken Stavrum gir seg som generalsekretær i presseforbundet. Blir direktør for Stiftelsen Tinius

Slutter som generalsekretær i NP og blir direktør for Schibsted-stiftelse.

Publisert Sist oppdatert

Kjersti Løken Stavrum (47) slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund og tar over som administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

Det opplyser Norsk Presseforbund på nett mandag. 

Stavrum etterfølger dermed Sindre Østgård, som for litt siden gikk til ny jobb i Discovery Network.

Hun varslet mandag styret i presseforbundet om at hun sier opp sin stilling. Kjersti Løken Stavrum kom til Norsk Presseforbund i 2013, og gir seg dermed etter rundt tre år i jobben. 

  • Kjersti Løken Stavrum har mer enn 25 års erfaring som journalist og redaktør i ulike publikasjoner; aviser, ukepresse, nett og TV.
  • Hun er utdannet statsviter (cand.polit.) og har en mastergrad i ledelse. Hun har også vært avdelingsdirektør for kommunikasjon i NHO.
  • Løken Stavrum var i flere år leder av Oslo redaktørforening, styremedlem i International News Media Association (INMA) og har vært varamedlem og deretter medlem av Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier siden 2007.

TV: Vi snakket med Kjersti Løken Stavrum om byttet mandag formiddag

LIVE: Kjersti Løken Stavrum gir seg i Norsk Presseforbund og blir direktør i Stiftelsen Tinius.

Posted by Medier24.com on 19. september 2016

 

Forlater en «drømmejobb» for en annen

– Stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund er på mange måter en drømmejobb. Det har vært et privilegium å jobbe for presseetikk, offentlighet og ytringsfrihet i disse årene, sier Kjersti Løken Stavrum i en melding på Presse.no.

- Men produksjonen av den frie og uavhengige journalistikken er under et alvorlig press. Schibsted er et sentralt mediehus som forvalter betydelig publisistisk kraft, og som har ambisjoner om å sikre journalistikken gode økonomiske vilkår også i fremtiden.

- I den bekymringsfulle situasjonen vi er nå, ønsker jeg å være en pådriver for verdien av publisistisk innhold med utgangspunkt i Stiftelsen Tinius, sier hun.

Fra styreplass til direktørjobb i Schibsted største eier

Blommenholm Industrier (BI) eier 26,1 prosent av aksjene i Schibsted ASA og er selskapets største eier. Stiftelsen Tinius forvalter denne eierposten gjennom et styre som består av tre personer: Ole Jacob Sunde, som også er styreleder i Schibsted, advokat John A. Rein og Kjersti Løken Stavrum.

Løken Stavrum beholder styrevervet i stiftelsen og BI, men varamedlem skal møte i hennes sted i den perioden hun er administrerende direktør.

Det vakte betydelig oppmerksomhet og debatt da Løken Stavrum i år rykket opp fra varamedlem til fast plass i Tinius-styret, med en rekke spørsmål til hvordan hun kunne håndtere dobbeltrollen som generalsekretær i Norsk Presseforbund og samtidig utøve eiermakt i Schibsted. 

LES FLERE saker om Stavrum og Tinius-vervet: 

Styreleder i både Stiftelsen Tinius og Schibsted ASA, Ole Jacob Sunde, sier dette om bakgrunnen for å rekruttere Kjersti Løken Stavrum til direktørjobben:

- Vi må sikre best mulige rammer for frie og uavhengige redaksjoner også på digitale flater. Det krever en av de største teknologiske satsningene som noen norsk bedrift har gjort, men det krever også innsikt i hvordan journalistikken skal fornye seg for å forbli relevant.

- Med Kjerstis erfaring vil stiftelsen være godt skikket til å utøve langsiktig, godt eierskap i Schibsted, sier han.

Styreleder Gunnar Kvassheim i Norsk Presseforbund benytter også pressemeldingen til å takke av generalsekretæren:

– Kjersti Løken Stavrum har gjort en meget god jobb som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Hun har en stemme det lyttes til i det offentlige ordskiftet, og hun har bidratt til fornyelse og modernisering av Norsk Presseforbund.

- I løpet av denne perioden har vi oppgradert Vær Varsom-plakaten på viktige områder. PFU-systemet er åpnet for bloggere og frittstående utgivere, saksbehandlingen er digitalisert, Offentlighetsutvalget er omstrukturert og forsterket. Jeg tror også at Norsk Presseforbunds arbeid er blitt videre kjent ved hennes og sekretariatets utadrettede arbeid, sier Kvassheim.

Og legger til:

- Vi skulle svært gjerne hatt henne med på laget videre.

Powered by Labrador CMS