Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted Media Group.

Schibsted og Stiftelsen Tinius inviterer til lukket arrangement for å snakke om åpen og transparent journalistikk

– Det er på tide å stå opp for den uavhengige journalistikken, og hva den betyr for både mennesker og samfunn, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted Media Group. Men du må være invitert for å delta på arrangementet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Schibsted og Stiftelsen Tinius lanserer arrangementet «Power of Journalism», opplyser konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted Media Group i en pressemelding.

Arrangementet skal hedre uavhengigheten og innovasjonskraften til en fri presse, samt dens viktige samfunnsbetydning, skriver de.

I meldinga heter det at «Power of Journalism»-arrangementet er kun for inviterte, men innholdet skal deles bredt.

– Det er på tide å stå opp for den uavhengige journalistikken, og hva den betyr for både mennesker og samfunn. Vi ønsker å skape en åpen arena hvor fremtidens journalistikk vil bli diskutert og feiret. Dette er en kjempeviktig samtale, derfor lanserer vi nå ”Power of Journalism” sammen med Stiftelsen Tinius, skriver Ryssdal i meldinga.

Det første arrangementet vil avholdes 31. mai i Oslo. De inviterer gjester fra mediebransjen, journalister og redaktører, politikere og opinionsledere, men innholdet vil deles bredt via webcast og sosiale medier.

Temaet for årets arrangement er "Trust" med sine ulike perspektiver og konsekvenser, skriver de i pressemeldingen.

Blant foredragsholderne finner du Bill Adair, skaperen av PolitiFact, Jenna Pirog, Virtual-Reality-redaktør for The New York Times Magazine og Schibsteds egen Torry Pedersen, styreleder for Schibsteds mediehus i Norge og tidligere sjefredaktør i VG.

– Utfallet av nylige valg, og falske nyheters mulige betydning bør fungere som en vekker for media. Vi må være mer transparente og relevante. Derfor er tillit et svært relevant tema for vårt aller første ”Power of Journalism”-arrangement, sier Torry Pedersen og fortsetter:

– For Schibsted er det også en mulighet til å dele, lære og vise frem innovativ journalistikk av svært høy klasse, som blir skapt i våre mediehus og av andre, sier Torry Pedersen.

Administrerende direktør Kjersti Løken Stavrum i Stiftelsen Tinius skriver i meldinga at de skal bidra til å sikre frie og troverdige kvalitetsmedier. Hun mener det er viktigere for samfunnet og demokratiet enn noen gang.

– Med ”Power of Journalism” ønsker vi å gi krefter til alle som forstår og jobber for verdien av journalistikk. Tillit og troverdighet er avgjørende for at journalistikk skal ha en funksjon i den offentlige debatten. Og dette arrangementet er en mulighet til å skape bevissthet, debatt og dele innsikt, sier hun.

Powered by Labrador CMS