Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide i KrF og politisk journalist Lars Joakim Skarvøy i VG.

Debatt

«Jeg kjenner journalisten Skarvøy. Han er en dyktig og tøff journalist»

«Han er en dyktig og tøff journalist. Han har vært tøff mot meg også og laget saker jeg slett ikke har satt pris på. Men han har alltid vært real», skriver Knut Arild Hareide.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • KNUT ARILD HAREIDE, stortingsrepresentant KrF. Innlegget ble først publisert på Facebook og er gjengitt med tillatelse.

Det er bra at mediene nå tar et selvkritisk blikk. Det skjer etter TV2s reportasje om VGs dekning av videoen som preget nyhetsbildet for noen uker siden. VG har også tydelig beklaget til kvinnen, Giske og til oss lesere.

Når jeg møter journalister og mediehus for å komme med konstruktive tilbakemeldinger er det en ting jeg gjentar: «Dere løper for mye i flokk.» Siste dagers hendelse får meg til å minne om dette både til mediene og oss på sosiale medier. Selv om flokken denne gang løper mot media selv.

Jeg kjenner journalisten Skarvøy - men bare gjennom mitt arbeid i politikken. Han er en dyktig og tøff journalist. Han har vært tøff mot meg også og laget saker jeg slett ikke har satt pris på. Men han har alltid vært real. Og jeg har opplevd han med en eneste agenda - lage gode kritiske nyhetssaker. En som vil ha en spennende nyhetsvinkling - men aldri dikte opp noe. Og ikke med et hang til å ta enkeltpersoner eller et spesifikt parti. Men gjerne ta alle om nødvendig.

Mediekritikk er viktig. Men jeg liker ikke en utvikling der vi gir mediene skylden for mer og mer. Vi skal ikke glemme medienes viktige oppgave i et samfunn med kritisk journalistikk særlig mot makta. Og jeg tør påstå at Norge har medier helt i verdensklassen. Men en verdensmester kan også bomme på siste stående. Bare spør Johannes Thingnes Bø.

Dette skrev jeg etter å ha sett sosiale medier og med ønske om å minne om at å gå i flokk er like krevende uavhengig av retningen en går.

Siden tema er medier vil jeg informere om at selv om jeg sitter på Stortinget nå, har jeg permisjon fra Schibsted ASA som eier VG. Men så skriver jeg ikke dette med et ønske om å bli oppfattet som en objektiv aktør.

Men et ønske om noe mer balanse.

Powered by Labrador CMS