Byråleder Axel Revheim og styreleder Atle Hommersand.
Byråleder Axel Revheim og styreleder Atle Hommersand.

Nucleus med svekket 2019-resultat tross inntekts­vekst

Pr-byrået økte omsetningen med 12,7 prosent i 2019 sammenlignet med 2018. – Strategien vår har vært å gasse og bremse samtidig.

Publisert

Nucleus hadde i 2019 en byråinntekt på 34,6 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på 2,5 millioner kroner, skriver byrået i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med 2019 sett under ett. Byråinntekten er vår høyeste noensinne og reflekterer de grepene vi har gjort med å styrke byråets strategiske, kreative og digitale kompetanse, sier byråleder Axel Revheim i meldingen.

Han legger til:

– Dette gir resultater i form av nye store oppdrag og kunder som ønsker bredde i leveransene. Vi hadde i 2019 også en betydelig økning i byråinntekter på områdene krisekommunikasjon, kriseøvelser og medietreninger. Vi er også godt fornøyd med resultatet i lys av at vi i løpet av året både gjennomførte et lederskifte og brukte ressurser på å heve og bygge om byråets totale kompetanse.

Byråinntekten er honorar minus varekostnad. Omsetningen i fjor endte på 44,5 millioner kroner.

Nå kjenner imidlertid også Nucleus koronaviruset på kroppen. Likevel har de verken måtte permittere eller nedbemanne som følge av pandemien.

– Tjenestebredden og porteføljesammensetningen gjør oss mer motstandsdyktige mot markedssvingninger og eksterne faktorer som korona, selv om vi også naturlig nok har hatt et fall i ordreinngangen i de siste tre månedene, sier Revheim i pressemeldingen.

Nucleus er et fullservice pr- og kommunikasjonsbyrå, og har eksistert siden 1994. De har nå 28 ansatte.

Nucleus er eid av styreleder Atle Hommersand, daglig leder Axel Revheim og en rekke andre ansatte.

Powered by Labrador CMS