Ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Waatland og tillitsvalgt Ole Alexander Saue i Medier24.

PRESSEMELDING

Koronakrisen tvinger Medier24 til å permittere to medarbeidere – ansatte og ledelse går midlertidig ned i lønn

(PRESSEMELDING): – Koronakrisen får konsekvenser for Medier24, som nå må ta flere kjipe valg, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Waatland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som en følge av inntektstap over natta, må Medier24 permittere to ansatte. I første omgang er det snakk om ett årsverk redaksjonelt og ett årsverk kommersielt.

– Medier24 er et team som jobber sammen, så det å midlertidig miste to svært verdifulle medarbeidere i en krevende tid, er utrolig kjipt, for å si det mildt. Men det ble umulig å stå i en slik annonsesvikt, der vi har gått fra rekorder til rekorder på salgssiden – til å stå uten inntekter i stillingsmarkedet på to uker, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Waatland i Medier24.

I tillegg til permitteringene, så har de ansatte og ledelsen blitt enige om å kutte lønna med 15 prosent. Redaktøren kutter lønna med 30 prosent. Også ytterligere kutt i driftskostnadene blir nødvendig.

– Det er krevende tider og vi har lagd et scenario hvor vi tror dette kan vare i flere måneder. For å sikre driften vår – og sørge for å fortsatt lage en grei nettavis, så måtte vi agere nå.

Journalist Ole Alexander Saue er tillitsvalgt i Medier24 og uttaler seg på vegne av de ansatte.

– Det er utrolig tøft å si midlertidig farvel til dyktige kolleger som Medier24 er avhengige av for å levere et best mulig produkt. Dette vil våre lesere merke umiddelbart, og det er synd. Likevel er dette, dessverre, nødvendige tiltak i en svært krevende periode hvor situasjonen eskalerer dag for dag.

Powered by Labrador CMS