Nyhetsredaktør Sarah Sørheim, leder for visuell kommunikasjon Christina D. Nygaard og NTBs sjefredaktør og administrerende direktør, Mads Yngve Storvik - her plassert i nærmest folketomme NTB-lokaler i Havnelageret i Oslo.

Mulig korona-smitte hos NTB: 50 ansatte har hjemmekontor

NTBs lokaler i Oslo kan være utsatt for korona-virus. En ansatt skal testes torsdag. – Vi tar situasjonen på fullt alvor, sier NTB-sjefen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NTBs lokaler i Havnelageret kan være utsatt for koronasmitte, skriver NTB i en melding til Medier24.

Bakgrunnen er at en medarbeider har vært i kontakt med en person som har fått påvist Covid19. NTBs medarbeider blir testet for korona i morgen, altså torsdag, opplyser de videre. 

– Vi tar situasjonen på fullt alvor og de tiltakene vi innfører er for å sikre driften til NTB på en best mulig måte. Selv om vi innfører hjemmekontor går driften som normalt, sier sjefredaktør og adm.dir Mads Yngve Storvik.

«Som et strakstiltak må alle som har vært i kontakt med denne medarbeideren, jobbe hjemme. I tillegg har NTB innført hjemmekontor for alle som kan jobbe hjemmefra for å begrense antall medarbeidere i NTBs lokaler, samt bidra til at færre reiser kollektivt. Dette er i tråd med rådene fra FHI». 

Det er fem som har vært i direkte nærhet til medarbeideren. De kan være smittet og er bedt om å jobbe hjemme, skriver Storvik til Medier24. 

– Rart

Rundt 50 NTB-medarbeidere har hjemmekontor, men hele ledelsen er på jobb.

– Det er rart, og veldig stille, sier han til Medier24. 

Medier24 har tidligere skrevet om at NTB har iverksatt en rekke tiltak, blant annet å legge planer for produksjonen om de må sende alle ansatte på hjemmekontor.

– Vi har gjort alt fra de veldig grunnleggende tiltakene, som at det alltid er Antibac tilgjengelig og at ansatte oppfordres til å desinfisere tastaturene sine daglig. I tillegg har vi lagt planer for at hele redaksjonen skal ha muligheten til hjemmekontor, om det blir skikkelig ille. Det er viktig for oss å ha planer for å kunne opprettholde produksjonen, selv om mange blir syke, sa Storvik til Medier24 da. 

Leder for visuell avdeling, Christina Dorthellinger Nygaard, opplyser til Medier24 at hele visuell avdeling er operative og ute på ulike oppdrag. Morgenmøtet ble imidlertid gjennomført på video. 

Det så slik ut: 

 
Powered by Labrador CMS