NRK-journalisten Kristin Solberg debuterer som kunster med Syria-utstillingen «Livsspor».

Pressepodden:

NRK-profil Kristin Solberg har en pause fra journalistikken. Nå åpner hun kunst­utstilling

– Journalistikken har sin rolle. Kunsten og litteraturen har andre roller, forteller den rutinerte utenriksjournalisten i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Solberg er kjent for mange som NRK-journalist og utenrikskorrespondent, men de siste par årene har hun vært ute i permisjon.

På veien har hun både stiftet familie og skrevet bok, men denne uken gjør hun noe helt annet: Solberg åpner kunstutstillingen «Livsspor» på Nobels Fredssenter i Oslo.

Utstillingen består av gjenstander som har tilhørt Syria-krigens ofre, som hun plukket opp fra ruinene da hun dekket krigen.

Solberg ønsket utstillingen ettersom hun opplever at journalistikken ikke alltid strekker til.

Kristin Solbergs utstilling består av både gjenstander, bilder og video fra hennes opplevelser i Syria.

– Journalistikken har sin rolle. Kunsten og litteraturen har andre roller. Jeg hadde ikke vært meg hvis jeg ikke hadde ønsket å formidle budskapet på andre vis, sier hun til Pressepodden.

– Jeg har skrevet bøker, og trives godt med det. Men noen ganger må man velge den fortellermåten som kler historien best. Og for dette prosjektet så følte jeg at kunsten gjorde at jeg kunne si det jeg ønsket å si, forteller Solberg.

Solberg forteller også om hvordan det har vært å være «på sidelinjen» fra utenriksjournalistikken de siste par årene, hvordan responsen har vært på hennes siste bok og hva hun tenker om en NRK-retur når permisjonen er over.

Hør hele episoden øverst i saken - eller der du vanligvis hører podkast!

Powered by Labrador CMS