Tidligere journalist fikk tak i et politiavhør som var hemmelig. Det mente politiet var korrupsjon

Men lagmannsretten er uenig - og mannen er nå løslatt.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Den tidligere journalisten som er siktet i en korrupsjonssak, er løslatt fra varetekt. Borgarting lagmannsrett mener han ikke har begått noe som kan betegnes som korrupsjon.

Mannen i 50-årene ble varetektsfengslet for en drøy uke siden. Han anket fengslingen til Borgarting lagmannsrett, som før helgen besluttet at han skulle løslates, melder Nettavisen.

Den tidligere journalisten hadde et oppdrag som «utreder» for et advokatkontor i Oslo. Ifølge den første fengslingskjennelsen har mannen erkjent at han på oppdrag fra et advokatkontor innhentet opplysninger fra en politibetjent i Asker og Bærum politidistrikt, til tross for at advokatkontoret var nektet innsyn i den saken.

Opplysningene han fremskaffet var utskrift av et politiavhør i en straffesak.

Politimannen er siktet for mulig brudd på taushetsplikten, men han er ikke pågrepet.

Den tidligere journalisten har hele tiden benektet å ha gjort noe straffbart. Borgarting lagmannsrett gir ham støtte i det.

– Lagmannsretten bemerker at det siktede har gjort er å utføre det oppdraget han har fått og påtatt seg, og selv om man skulle mene at oppdraget i seg selv er utilbørlig, kan det neppe anses som korrupsjon i straffelovens forstand, skriver Borgarting lagmannsrett i kjennelsen der retten besluttet å løslate mannen.

Advokatkontoret bekrefter at mannen har bistått dem som utreder. Kontoret benekter overfor Nettavisen at det har gitt mannen i oppdrag å innhente dokumenter fra politiet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS