Pressepodden:

Krimsaker er blitt underholdning. Nå ber NRK-profil mediene om større refleksjon

NRKs Olav Rønneberg mener enkelte podkaster ikke gir lytterne ny innsikt. – Det er nærmest bare laget for å selge, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Krimkommentator, journalist og vaktsjef i NRK, Olav Rønneberg, mener mediene bør tenke nøye gjennom hvilke krimsaker de omtaler, og på hvilket tidspunkt sakene blir omtalt.

Rønneberg er gjest i ukens episode av Pressepodden. I podkasten deler Rønneberg noen tanker om at krimjournalistikk og omtale av kriminalsaker, såkalt «true crime» er blitt underholdning for mange.

Han sier blant annet:

– Underholdningsaspektet er et tankekors. Man bør tenke gjennom hvilke saker man velger, hvordan man presenterer dem, og om man kan tilføre noe nytt, eller om det bare blir for underholdningens skyld.

  • Se hele sendingen i videovinduet øverst i saken, eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.

Rønneberg mener mediene med fordel kunne blitt mer kritiske i utvelgelsen av hvilke saker det er verdt å lage krimjournalistikk på.

– Man kunne nok silt litt bedre noen ganger. Det er noen ganger jeg hører podkaster eller ser mini-dokumentarer, hvor det egentlig ikke er noen ting nytt. Det er nærmest bare laget for å selge, sier Rønneberg i podkasten.

I episoden prater Rønneberg også om hva som trakk han til krimjournalistikken, hvordan han bearbeider sterke inntrykk på jobb, og om tøff konkurranse og godt kameratskap blant landets krimjournalister.

Powered by Labrador CMS