Olav Rønneberg slutter i NRK.

Olav Rønneberg slutter i NRK

Olav Rønneberg forlater NRK for å bli redaksjonssjef i «Åsted Norge».

Publisert Sist oppdatert

Krimekspert Olav Rønneberg forlater NRK. Til høsten blir han redaksjonssjef for «Åsted Norge», skriver TV 2 i en pressemelding.

– Olav er, slik vi ser det, rett og slett en av Norges fremste krimeksperter, sier TV 2s programredaktør Trygve Rønningen.

Rønneberg har lang fartstid i riksdekkende media. Han har de siste 25 årene dekket alle de store krimsakene i Norge – både som krimreporter i P4, senere i TVNorge, og som redaksjonssjef for krimprogrammet «Etterlyst» på TV3. 

Siden 2009 har han vært journalist, vaktsjef og krimkommentator i NRK.

– Dette var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, sier Rønneberg i pressemeldingen.

–  Nå får jeg muligheten til å lede arbeidet med Norges største og mest anerkjente krimprogram, og det er utrolig spennende å få være med å bygge videre på dette konseptet. Jeg gleder meg stort til å jobbe med alle de dyktige menneskene både i redaksjonen og i produksjonen, fortsetter han.

«Åsted Norge» produseres av produksjonsselskapet Mastiff for TV 2. Nåværende redaksjonssjef, Asbjørn Olsen, skal fortsatt bidra i en overgangsfase.

Programleder Jens Christian Nørve får nye oppgaver i TV 2 i 2025, opplyser mediehuset. Dermed forlater Nørve «Åsted Norge».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS