Fikk rasismekritikk

Kringkastings­rådet har fått 112 henvendelser om Radio­resepsjonen-stunt

– 17 av henvendelsene er en eller annen form for støtteerklæring til Tore Sagen eller ønske om at saken ikke skulle vært avpublisert, opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I slutten av oktober stormet det rundt NRK-programmet Radioresepsjonen – og spesielt en uttalelse fra Tore Sagen i spalten «Flauhetskonkurransen», hvor han ifølge Dagbladet blant annet sa at «Jeg tror negre er dårligere mennesker enn hvite, fordi det er kortere tid siden de var jegere og sankere på savannen». 

Episoden fikk kritikk fra flere hold for å være rasistisk – og det hele endte med at NRK fjernet episoden og innslaget fra sine plattformer.

– Vi synes det er leit at så mange har blitt lei seg. Det er et trist utfall på det som egentlig var ment som et kraftig angrep på klimaskeptikere og rasister, sa kanalsjef i P13, Stig Holmer til NRK da NRK trakk episoden.

Neste uke er det klart for nytt møte i Kringkastingsrådet, og sekretær for rådet Erik Skarrud, opplyser til Medier24 at de har mottatt totalt 112 henvendelser om episoden. 

– Ikke alt er klager, 17 av henvendelsene er en eller annen form for støtteerklæring til Tore Sagen eller ønske om at saken ikke skulle vært avpublisert, skriver han i en melding til Medier24. 

Medlemmene i kringkastingsrådet har fått frist på seg til mandag for å melde opp saker som skal behandles på møtet den 21. november. Det er med andre ord enda ikke avklart hvorvidt rådet kommer til å behandle saken eller ikke.

Tidligere har Tore Sagen selv tatt avstand fra uttalelsen, og skrev blant annet på Twitter: 

«Til de som skulle være i tvil: jeg er ikke rasist. Jeg synes rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer er noe av det flaueste som finnes».

Powered by Labrador CMS