Kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen, leder i Kringkastingsrådet Snorre Valen og rådgiver for Kringkastingsrådet, Erik Skarrud.
Kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen, leder i Kringkastingsrådet Snorre Valen og rådgiver for Kringkastingsrådet, Erik Skarrud.

Disse sakene skal opp i kringkastingsrådet

Boikott av Israel i Eurovision og kildebruk på dødsfall i krigen er blant sakene som skal opp. 

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Torsdag er det klart for årets første møte i Kringkastingsrådet. Det er totalt 764 henvendelser til dette møtet og fem saker skal opp i rådet. 

  1. Israel i Eurovision. 
  2. Generell avklaring om identifisering i straffesaker. 
  3. INP på partibarometer. 
  4. NRKs kildebruk på dødstall i krigen Israel/Hamas. 
  5. NRKs tradisjonelle juletilbud som «Kvelden før kvelden», og bekymring om f eks at den eldre versjonen av Tre nøtter til Askepott og julekalenderen «Jul i svingen» kan bli borte. 

Det er kommet inn i underkant av 100 klager på MGP, de fleste knyttet til Israels deltakelse. 

I tillegg har flere klaget på at partiet INP havner i kolonnen «andre» på partibarometre. Flere av klagerne påpeker at INP på barometeret fikk en oppslutning på over fire prosent, og derfor bør ha en egen søyle. 

Det er rådet selv som bestemmer hvilke saker som skal tas opp, ikke antall klager. For eksempel kildebruk på dødsfall i krigen Israel/Hamas fått en klage, mens en intervju med en forfatter som har skrevet en bok om rovdyr, har fått over 60 klager. 

I tillegg til sakene som er kommet til rådet, skal de også diskutere NRKs erverv av rettigheter på musikk, og KRNs klimajournalistikk. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS