Alexandra Beverfjord, NRK sjef Thor Gjermund Eriksen under et møte i Kringkastingsrådet ved en tidligere anledning.

Norsk Redaktørforening mener Kringkastingsrådet bør avvikles. Foreslår heller en alternativ ordning

Redaktørforeningen mener Kringkastingsrådet bryter med prinsippene i redaktørplakaten og loven om redaksjonell frihet i mediene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Norsk Redaktørforening mener Kringkastingsrådet bør avvikles i sin nåværende form og heller erstattes med ordninger i NRKs egen regi.

Synspunktet kommer fram i Redaktørforeningens høringsuttalelse til endringer i kringkastingsloven.

Redaktørforeningen mener Kringkastingsrådet bryter med prinsippene i redaktørplakaten og loven om redaksjonell frihet i mediene. Her forutsettes det at eierne ikke skal gripe inn i redaksjonens frie vurderinger og redaktørens suverene rett til å redigere.

– Ikke i noe annet større, seriøst og etablert mediehus ville det blitt akseptert at regjering og Storting skulle oppnevne et «redaksjonsråd» som skulle behandle klager fra publikum og evaluere den frie journalistikken, heter det i høringsuttalelsen.

Redaktørforeningen lanserer isteden et alternativ til Kringkastingsrådet hvor politikerne, gjennom NRK-plakaten, kan pålegge NRK «å sørge for et godt system for håndtering av klager og henvendelser fra publikum, inkludert ordninger som gir rom for innspill og debatt om NRKs programvirksomhet».

Også Norsk Journalistlag tar til orde for å legge ned Kringkastingsrådet.

Powered by Labrador CMS