Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen snakker om det jentegjengen er opptatt av i NRK Radio sin nye podkast.

Tosifret antall klager mot NRK etter Sophie Elise-samarbeidet

Kringkastingsrådet har mottatt 19 klager mot Sophie Elise-podkasten og at hun fikk gjeste Lindmo.

Publisert Sist oppdatert

Spesialrådgiver for kringkastingsrådet, Erik Skarrud, opplyser til Medier24 at rådet har mottatt 19 klager så langt på Sophie Elises samarbeid med NRK.

Ti av klagene er på podkasten, mens ni av dem er på at hun var gjest i Lindmo på lørdag.

– Det er ikke uvanlig at det kommer et titalls klager på et program. Det skjer en god del ganger hvert år. Med tanke på at dette er innhold som er kommentert i både nyhetsmedier og sosiale medier er dette omtrent som forventet, skriver Skarrud til Medier24.

Det vakte sterke reaksjoner da NRK annonserte podkasten «Sophie og Fetisha». Podkasten eies av NRK Underholdning og er laget i samarbeid med Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen.

Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten skrev en kommentar hvor hun mener det oser at desperasjon når NRK satser på Sophie Elise.

Flere medieprofiler reagerte også da NRK valgte å toppe med en egen sak om Sophie Elise og pilleavhengighet, samtidig som gassrørene i Østersjøen var sprengt.

Flere av klagene stiller spørsmål om NRK har fått med seg at Sophie Elise AS ble kåret til årets Gullbarbie i 2021.

«Prisen» deles ut til den reklame- og medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst gjennom bruk av ensidige skjønnhetsidealer, gamle kjønnsroller og unødvendig seksualisering, skriver Redd Barna Ungdom.

«Jeg er ekstremt skuffet over de signalene nrk sender ved å gå ut med at dette er deres strategi for å nå unge kvinner», skriver en av klagerne.

Medier24 har vært i kontakt med fungerende redaktør NRK Underholdning, Christina Rezk Resar.

Hun mener at Sophie Elise fronter ikke bare utseende, men er også opptatt av andre viktige saker.

– Hun er en suksessrik gründer og forretningskvinne. Hun er en profil som mange unge mennesker, spesielt jenter, speiler seg i, og så har hun vært ærlig også de gangene hun har angret på de valgene hun har tatt, sier Rezk Resar til Medier24.

Powered by Labrador CMS