Her er NRKs programlederne for valgdekningen i år: Fredrik Solvang, Ingunn Solheim, Bahare Viken, Åsa Vartdal, Astrid Randen og Atle Bjurstrøm (pluss Ingerid Stenvold).

Klagestorm mot NRKs valgdekning etter Helgheim-oppfordring

Kringkastingsrådet har fått 644 henvendelser knyttet til valgdekningen sin. Mange av dem kom etter et innlegg fra Frps Jon Helgheim.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Helgheim langet den 24. august ut mot rikskringkasteren i et innlegg der han skrev at det virker som NRK ikke engang prøver å være politisk nøytrale.

Bakgrunnen var et innslag der en forsker på klimapsykologi, Erik Nakkerud, blant annet oppfordret folk med klimaangst til å stemme på et klimaparti ved høstens stortingsvalg.

Nakkerud har tidligere vært aktiv i MDG. I bunnen av innlegget sitt la Helgheim inn en oppfordring til å klage til Kringkastingsrådet, samt et forslag til tekst folk kunne kopiere og sende inn.

Sekretær i Kringkastingsrådet Erik Skarrud sier til Kampanje at de fleste av henvendelsene de har fått, er klager.

– 413 av dem er klager på at NRK brukte en tidligere MDG-politiker som såkalt klimapsykolog. Så vidt jeg kan se har mange av dem samme tekst, og de stammer nok fra en oppfordring fra Jon Helgheim på hans Facebook-profil, sier Skarrud.

Tar man vekk disse klagene, er antallet klager på valgdekningen på omtrent normalt nivå, ifølge Skarrud.

Powered by Labrador CMS