Kokkvold: - Åkesson-intervjuet er åpenbart ikke i strid med god presseskikk

Men Kringkastingsrådet bør likevel diskutere saken, mener rådets leder.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag møtes Kringkastingsrådet, og på rådets bord ligger blant annet 3600 klager på Fredrik Skavlans intervju med Jimmie Åkesson rett før påske.

Fredrik Skavlan selv ankom møtet med godt humør, og skal både redegjøre for intervjuet og svare på spørsmål. Det samme skal NRKs ledelse.

  • FØLG MØTET: Hele Kringkastingsrådets møte sendes live på NRK.no

Men før selve møtet og behandlingen begynte, tok Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold ordet. Og nær sagt forhåndsprosederte den presseetiske siden av Skavlan-saken.

Han pekte på at Kringkastingsrådet ikke er en del av den norske presseetiske selvjustisordningen, noe Pressens Faglige Utvalg derimot er.

- Hvis jeg hadde vært generalsekretær i PFU, noe jeg har vært, ville jeg gått inn for en forenklet saksbehandling av denne saken. Den er åpenbart ikke i strid med god presseskikk. Det eneste måtte vært hvis premissene ikke var klare for intervjuet, sa Kokkvold. 

Han var som kjent generalsekretær for Norsk Presseforbund og dermed for PFU i mange år. Skavlan-saken er forøvrig sendt til PFU, men klagen behandles trolig ikke, all den tid Jimmie Åkesson og Sverigedemokratene selv ikke har gitt sitt samtykke til klagebehandlingen.

Og Kokkvold understrekte: Det er ikke dette Kringkastingsrådet nå skal vurdere: 

At noe ikke er i strid med god presseskikk, betyr ikke at det ikke har elementer som kan diskuteres. Samtidig er vi ikke noen overredaktør. Vi er publikums forlengende arm, sa Kokkvold.

Medier24 følger deler av Kringkastingsrådets møte torsdag. 

Powered by Labrador CMS