Kokkvold & co mener NRK-satiren er for venstrevridd, og ber kanalen lage mer «fra høyre»

Kringkastingsrådet ber NRK bygge opp et nytt satiremiljø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kringkastingsrådet «mener satiren i NRKs programmer har en venstrevridd slagside». Det kan vi lese på NRK.no etter torsdagens møte i rådet.

Ifølge NRK ber rådet derfor om at NRK bygger opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden, i tillegg til den nåværende satiren med ståsted på venstresiden.

  • For ordens skyld: Denne saken og uttalelsen er formodentlig seriøst ment fra Kringkastingsrådet, og ikke satire i seg selv.

Bakgrunnen for uttalelsen var høstens mange klager på P2-programmet Salongen.

Og slik lyder Kringkastingsrådets uttalelse i sin helhet:

På sitt møte 15. oktober 2015 drøftet Kringkastingsrådet flere klager på satireprogrammet Salongen, som en av innlederne mente seg misbrukt i. Noen av medlemmene var enige med ham i dette.

Det var bred enighet om at det er bra at NRK satser på satire. De fleste mente også at satiren må være fri, og at det ligger i ytringsformens natur at den noen ganger går for langt. Til gjengjeld er det ofte slik at når satiren «bommer», slår den tilbake mot avsenderen. Et samlet råd påpekte likevel det uheldige i at satiresjangeren i NRK generelt har en slagside.

NRK er en av de få aktørene i Norge som har kompetanse og ressurser nok til å bygge opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden, i tillegg til den nåværende satire med ståsted på venstresiden.

Ved å prøve å bygge opp noe slikt, kan NRK gi et viktig bidrag til større mangfold i humor-Norge.

Powered by Labrador CMS