Denne grafikken skapte debatt i Kringkastingsrådet torsdag.

Kringkastingsrådet refset CV-tabbe - NRK tar selvkritikk

– Vi forstår reaksjonene, og tar tilbakemeldingene og kritikken på alvor, sier NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag diskuterte Kringkastingsrådet Dagsrevyens omdiskuterte framstilling av Jens Stoltenbergs og Ida Wolden Baches CV-er, da de begge var aktuelle for stillingen som sentralbanksjef.

Etter at innslaget gikk på luften, reagerte på at NRK hadde utelatt informasjon fra Wolden Baches CV, hvilket gjorde at denne så kortere ut enn Stoltenbergs.

Under årets første møte, refset rådsmedlem Trude Drevland NRK.

– Jeg må ærlig talt si at blodtrykket mitt hadde utrolig lite godt av opplevelsen jeg hadde da jeg så det første innslaget. Jeg forstår dem som har klaget inn saken, sa Drevland.

NRK rettet også opp CV-fremstillingen i den påfølgende Dagsrevyen-sendingen. Drevland mente imidlertid at dette ikke gjorde saken bedre.

– Jeg mener det hjelper lite at man gjør ting om igjen eller unnskylder seg gjennom å sende noe i neste sending. Det er fordi de samme menneskene sjelden ser begge deler.

– Gjør det verre

Også Kringkastingsrådsmedlem Gunn Cecilie Ringdal var skeptisk til måten NRK rettet opp innslaget på.

– Jeg er litt usikker på om det gjør det bedre eller verre, sa Ringdal.

Og fortsatte:

– Magefølelsen min er at det gjør det verre å vise til at Wolden Bache har en fyldig CV, enn å si at det muntlige innslaget ga den fulle og hele sannheten om hvilken CV og kompetanse Wolden Bache har.

Til rådet forklarte redaksjonssjef Hanna Thorsen at en av grunnene til at Wolden Baches CV var presentert kort skriftlig, var at de ønsket å unngå mye tekst på skjermen.

Det fikk rådsmedlem Jøran Kallmyr til å stusse.

– Jeg kjøper ikke helt forklaringen om at det ikke var nok grafisk plass. Stoltenberg fikk mange flere linjer enn den andre kandidaten, som fikk veldig lite, sa Kallmyr.

Og fortsatte:

– Når man så den 13. januar ser hvilke stillinger som ble utelatt, og at det var viktige direktørstillinger som er høyst relevante for jobben Wolden Bache søkte på, fremstår hele greia mer merkelig

– Vi forstår reaksjonene

Kringkastingsrådet hadde invitert redaksjonssjef i NRK, Hanna Thorsen, til møtet for å forklare hva som skjedde da innslaget ble sendt.

– Fremstillingen av CV-en til Ida Wolden Bache var mangelfull da vi presenterte den i Dagsrevyen 11. januar, sa Thorsen.

Og fortsatte:

– Vi forstår reaksjonene, og tar tilbakemeldingene og kritikken på alvor. Derfor valgte vi å rette opp.

To dager senere presenterte Dagsrevyen er mer fullstendig versjon av CV-en.

For å forklare hvordan Dagsrevyen endte opp med en mangelfull fremstilling av CV-en til Wolden Bache, pekte Thorsen på at mye tekst på en TV-skjerm ikke er så ønskelig.

– Tanken var at det muntlig skulle fylle ut og veie opp, både det som ble sagt av programlederen og Magnus Takvam i studio. Men det var ikke fullstendig nok i seg selv.

Powered by Labrador CMS