Kristent mini-NTB vokser: Lykkes med målet om å spre kristent stoff i sekulære medier

Har økt antall presseklipp med 90 prosent siden 2014.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kristelig Pressekontor er Norges kristne nyhetsbyrå, som har som mål «å levere meningsfulle nyheter til små og store nyhetsformidlere i Norge».

Avisa Dagen har sett nærmere på tallene til byrået og de viser at avis- og nettklippene deres har steget. Avisa Dagen skriver:

«Januartallene for avis- og nettklipp i 2014, 2015 og i år viser en stigning fra 67 til 83 i fjor og 106 i år. På to år er det en økning på over 58 prosent. En annen stikkprøve forsterker bildet. I juni 2014 kunne KPK vise til 63 presseklipp. Året etter var antallet 98. I juni i år ble 120 presseklipp registrert».

Til avisa Dagen sier redaktør Markus Plementas at KPK «har sterke planer om at det skal bli mer av det samme framover, gjerne også i sekulære medier».

KPK skulle være et felles talerør for kristen-Norge, og de fleste eierne fra den gangen er fortsatt med, forteller Plementas til avisa Dagen.

Redaktøren sier at de, til tross for eierskapet, er uavhengig og ikke driver med propaganda - til tross for at de har samme interesseområde som eierne.

– Vi bygger på vanlige journalistiske nyhetskriterier, sier han til Dagen.

Foruten kristen dags- og ukepresse, er det de kristne organisasjons- og menighetsbladene som bruker stoffet. Dessuten mottar en del lokal- og regionaviser andakter formidlet av KPK, skriver Dagen.

Powered by Labrador CMS