Vi strømmer til den store skjermen: 60 prosent som ser TV 2 Sumo sender bildet til TV-en

Det forteller TV 2 om bruken - samtidig som alle appene får nye funksjoner, bedre bilde og ikke minst: Offlinemodus.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 og C More Film har fått en mer oversiktlig presentasjon, søkeoptimalisering og produktforbedringer, melder mediehuset.

- Bruker- og kundeopplevelsen har stått i fokus og underveis har testingen i ulike brukergrupper vært en viktig del av utviklingen, heter det.

Den nye web-utgaven kan nå benyttes uten å laste ned plug-in som Silverlight eller Flash. Videre har appene til LG og Samsungs smart-TV, samt Playstation 3 og 4 fått bedre navigasjon, presentasjon og søk.

Nye apper på vei

TV 2 Sumo via mobil og nettbrett samkjøres nå mer med fellesappen til TV 2. Denne appen er foreløpig kun tilgjengelig på iPhone, men versjoner for iPad og Android forventes å være klare over sommeren.

TV 2 Sumo vil også via TV 2-appen tilby et utvalg av underholdningstilbudet fra TV 2 og C More Film tilgjengelig for nedlastning, slik at man lett kan se innholdet der man ikke har nettilgang.

Ny versjon for nettlesere som Chrome, Safari med flere ble lansert onsdag 29. juni 2016. Ny iPhone-app ligger klar i Appstore. De nye appene til Playstation 3 og 4, samt LG og Samsung SmartTV er sendt til de respektive leverandørene for endelig godkjenning og vil lanseres løpende.

- Nedlasting er et fint ekstratilbud

– Viaplay har hatt muligheten til nedlasting av innhold en stund. Det ryktes at Netflix også kommer med det. Og nå dere. En trend i markedet?

 – Vi tror at det kan være et tilbud som er fint å ha som et ekstratilbud, ikke minst for de som reiser. Det har vært etterspurt, forteller sjef for TV 2 Sumo, Kristian Bruarøy, til VIDEOMAGASINET.

– Hvordan er brukerveksten på TV 2 Sumo?

– Vi kommenterer ikke konkrete salgstall, men vi har hatt en god vekst det siste året i både abonnenter og hvordan de bruker tjenestene. Bruken går opp fordi det er mer vanlig å strømme. Og man vil se mer når man er inne på de store skjermene, sier Bruarøy.

61 prosent ser på «connected TV»

TV 2 Sumo-sjefen kan fortelle at en tilfeldig valgt uke nå i år viser at 61 prosent av brukerne ser tjenesten via «connected TV», og av disse brukerne er Apple TV mest brukt.

Andre varianter her er app via Smart-TV-modeller fra LG og Samsung og Chromecast. 

22 prosent av brukerne bruker tjenesten via personlig datamaskin (Microsoft- eller Mac-basert PC), ti prosent via nettbrett og sju prosent via mobil.

– Vi har forhåpninger om å komme inn på flere TV-modeller, som Panasonic, Philips og Sony, sier Bruarøy.

Samsung og LG-appene får nå frem mer rikdom i førstebildet og tydeligere sjangerinndeling. Og siden bruken på Apple TV er så stor, så vi selskapet videreutvikle den videre.

Mener seriepakken er bredere

Hva så med film - og serierettigheter? 

Bruarøy mener C More og Viaplay er ganske like i filmrettigheter, men at TV 2 Sumo med sitt seriebibliotek har en noe bredere seriepakke totalt sett. 

– Vi får ikke legge inn HBO-serier. C More har noen av de i lineærkanalene, men ikke i on demand-tjenestene. Visasat/Viaplay og C More har delt de store filmavtalene mellom seg. 

Powered by Labrador CMS