Kristian Oma planlegger å besøke Hardangerfjorden, Bergen, Hallingskarvet og Vesterålen i løpet sommeren.

#Sommerpraten:

Sportssjefen om hjemmekontor: – Teams har nok drept mang en snakkesalig møteplager

Kristian Oma, forteller om livet på hjemmekontor og savnet etter kaffekopp-praten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Nestemann ut er sportssjef for Nordic Entertainment Groups (NENT), Kristian Oma.

– Hvordan oppsummerer du første medie-halvår 2021?

– En endeløs rundreise i koronaens klamme grep. Det skal bli så deilig å slippe alle analysene, artiklene og statistikkene når dette forhåpentligvis kan legges bak oss etter sommeren. Og så har det vært en velsignelse å se stadionene i EM fylles med folk igjen.

– Hva er årets flause til nå?

– Her velger jeg galant å nominere vår egen nydelige vaktsjef og alpin-kommentator Andreas Toft. Nylig møtte han representanter for tysk Bundesliga i Gelsenkirchen. Og da han endelig fikk lov til å reise utenlands igjen etter halvannet år hjemme, glemte han både pass og førerkort. Taxi-regningen gjennom halve Tyskland blir det spennende å se, men heldigvis fikk vi vår kjære Toft trygt tilbake til Norge og igjennom passkontrollen uten å måtte løfte dette opp på diplomatisk toppnivå.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Heller mer mot nei enn ja. Hjemmekontor har dog fungert overraskende godt. Dynamikken der kun en kan snakke på for eksempel teams har nok drept mang en snakkesalig møteplager. Også for oss som har mange nordiske og internasjonale møter er hjemmekontor og teams en effektiv løsning. Men det er mye som forsvinner også. Kaffekopp-praten som temperaturmåler kan ikke undervurderes, og jeg gleder meg veldig til vi er fysisk tilbake på kontoret en gang etter sommeren.

– Hva gjør du i sommer?

– Hardangerfjorden, Bergen, Hallingskarvet og Vesterålen. Får vi som familie gått noen fine turer i fjellet, fanget noe fisk, hoppet fra stupebrettet – og spist noe god mat sammen, står sommeren igjen som en suksess.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Når man jobber med sport og tv har man alltid den perfekte forklaring på hvorfor det er tvingende nødvendig å sette seg ned foran en skjerm akkurat nå. Og selv om idretten står i fokus liker jeg alltid å se og høre hvordan vi selv og andre løser sendinger og innpakning. EM, Tour de France, Formel 1, norsk fotball og OL er i hvert fall på menyen.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg blir fortsatt rød i kinnene og svett på ryggen når jeg tenker på noen flyavganger jeg kom for sent til tidlig i karrieren. En meningsløs tidsbom på en avgang til USA kommer nok høyest, ren og skjær idioti.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vis initiativ, sult og nysgjerrighet. Invester litt i det sosiale også. Det er læring å hente overalt! Og så en bønn til de mer erfarne og etablerte – vis litt engasjement og nysgjerrighet for de nyankomnes hverdag, dere også. Vi har alle vært sommervikarer!

Powered by Labrador CMS