Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.
Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.

Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund refser VGs dekning av Tangen-saken: – Har vært jævlig irritert

– Jeg synes det er helt vanvittig hva han har vært utsatt for, sier hun.

Publisert

Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund går knallhardt ut mot VGs dekning av Nicolai Tangens tiltredelse som ny Oljefond-sjef.

Det var i forbindelse med Populærforedraget til studentene under Karrieredagene på NHH i Bergen fredag at kritikken kom.

– Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, det må jeg bare innrømme, sier hun i et videointervju med en student, gjengitt av Finansavisen.

– Jeg er jo et fritt menneske med ytringsfrihet, så jeg er ikke redd for å si at jeg har irritert meg over saken. Jeg synes det er helt vanvittig hva han har vært utsatt for, sier Skogen Lund.

Schibsted-sjefen begrunner kritikken med at det er «mange fordommer og antagelser om motiv som er feil», samtidig som hun mener det er blitt vanskelig å ta til motmæle

Skogen Lund innrømmer også i intervjuet at hun kjenner seg igjen i det mediepresset Tangen har vært i på sensommeren.

– Ja, det gjør jeg veldig. Det blir jo et paradoks for meg siden Schibsted eier VG, som har vært ett av mediene som har kjørt han aller hardest. Samtidig skal jeg som konsernsjef ikke påvirke deres redaksjonelle beslutninger, og det har jeg åpenbart ikke gjort siden de har kjørt saken som de har, sier Skogen Lund.

Powered by Labrador CMS