Ny programleder i helt ny NRK P2 satsing - ‹‹Kulturstripa›› er Mona B. Riise. Foto: Julia Marie Naglestad

Mona B. Riise skal lede ny­satsingen ‹‹Kulturstripa›› på NRK P2: – TV er gøy, men radio er livet

Kulturprofilen vender snuten tilbake mot radio og inntar programlederrollen kommende mandag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag om en uke på NRK P2 får lytterne et nytt programtilbud. ‹‹Kulturstripa›› skal gi lytterne aktuelle intervjuer og dypdykk i populærkulturen. 

Programleder for det hele blir journalist og programleder Mona B. Riise (46).

– Programmet har fokus på populærkultur og skal fungere som en kulturguide til folket i en verden som er full av tilbud. Innholdet skal være verdt folks tid, vekke følelser og samtidig gi innsikt, sier Riise til Medier24.

I tillegg til at programmet skal inneholde aktuelt kulturstoff, skal lytterne få ta del i programmet, både med tips til innhold – og som gjester i programmet. 

– Det er et litt annet program enn det som har vært på P2 tidligere, og jeg er utrolig glad for at jeg får jobbe med så mange flinke folk som har jobbet med kultur i P2 i lang tid. 

‹‹Kulturstripa›› skal sendes daglig på P2 fra klokken 14 til 15. 

Tilbake til radio

Kulturprofilen er ikke ukjent med radio og hun har jobbet med populærkultur i store deler av sin karriere. Nytt for Riise er at hun nå også skal være teknisk avvikler. 

– Studioet er helt nytt og «superfancy», så det å bli teknisk avvikler blir veldig spennende. Vi får håpe det går, sier Riise lattermildt. 

– Jeg er først og fremst programleder og skal selvfølgelig intervjue gjester som holder på med å lage kultur og forhåpentligvis skal jeg også anbefale og snakke om kultur med både lyttere og gjester. I tillegg så er vi en fast gjeng som kommer til å snakke sammen i programmet. 

– Du har lenge vært programleder på TV – hvordan blir det å gå tilbake til radio?

– TV er gøy, men radio er livet. Der kan man komme tettere på, være mer uformell og samtidig gå i dybden. Jeg hører utrolig mye radio og bruker det både som venn, underholdning og ikke minst for å få kunnskap – så drømmen er at Kulturstripa skal bli sånn for P2s lyttere.

Stort engasjement for populærkultur

Riise ser fram til å få programmet til å gå og at sendingen får et utvalg av stoff som hun blir glad – og lærer noe av. 

– Jeg er veldig fornøy med å jobbe i en redaksjon. Jeg har jobbet mye alene tidligere så det blir veldig stas å nå komme inn i et miljø. 

Riise har blant annet jobbet som programleder i musikkprogrammet Lydverket, og siden 2012 har hun vært en av ekspertene i NRKs lørdagsunderholdning Stjernekamp.

– Jeg er jo lidenskapelig opptatt av populærkultur, og det at jeg nå får lov til å holde på med det hver dag og ikke minst møte de som lager det gleder jeg meg skikkelig til.

NRK-veteranen har også bodd og jobbet i California i seks år hvor hun dekket kultur for norske medier, og intervjuet skuespillere, regissører, musikere og forfattere. I januar 2015 ledet hun Spellemannprisen 2014 sammen med Jenny Skavlan og i 2017 ledet hun Spellemann for andre gang. I fjor ga hun også ut boka Norsk Pop Poesi.

– Jeg startet min karriere som journalist i RadioNova og senere i et popkultur program i P3, og nå skal jeg tilbake til en voksen radiokanal. Sirkelen er sluttet – det blir nok helt magisk.

–Riise er den beste til rollen

 Kanalsjef i NRK P2, Ola Jan Larsen, håper at ‹‹Kulturstripa›› blir et program som lytterne velger å høre på for å bli inspirert og orientert av det som skjer i kunst- og kulturlivet. 

 – Vi har jobbet lenge med å få til et fast kulturprogram som kan gå på den tiden på dagen. Så det er vi godt fornøyd med at vi har fått. Vi skal levere aktuelt kulturstoff til lytterne, så dette er en viktig fornyelse for P2, sier Larsen til Medier24. 

– Mona er jo en kjent kulturprofil og med hennes interesse og kunnskap om populærkultur så er det en styrke for P2s satsing. Da er det veldig flott at lytterne får en kjent stemme hver dag gjennom uka. 

Powered by Labrador CMS