Fredsprisvinner og redaktør for avisen Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, åpnet konferansen World Expression Forum i Lillehammer i mai i år.

World Expression Forum får millionstøtte fra regjeringen

World Expression Forum (WEXFO) på Lillehammer får engangstilskudd av regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Ytringsfrihetskongressen World Expression Forum (WEXFO) på Lillehammer får et engangstilskudd på én million kroner fra regjeringen.

Det skriver Kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen deltok på den aller første WEXFO-kongressen i mai i år og forteller at hun ble mektig imponert.

–Vi trenger mer enn noen gang at det arbeides internasjonalt og systematisk med å forsvare ytringsfriheten, som er en grunnleggende forutsetning for demokratiske samfunn. Jeg håper derfor dette tilskuddet kan brukes til å lage en like god kongress neste år, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

På telefon forteller administrerende direktør hos World Expression Forum AS, Kristenn Einarsson at han fikk beskjeden tidligere i dag.

– Vi var svært glade for det. Det er en viktig støtte og arbeidet er kommet langt med den nye kongressen neste år. Det er helt avgjørende at vi fikk denne finansieringen, sier han.

Einarsson ser på det som en klar markering fra regjeringen at Norge må ta ansvar for at ytringsfriheten skal forsvares ute i verden.

Pengesummen er regjeringens bidrag til et spleiselag mellom Fritt Ord, Kopinor, Den norske Forleggerforening, Innlandet fylke og Lillehammer kommune har bidratt.

Powered by Labrador CMS