Nå er det klart hvem som skal sitte i den nye Ytringsfrihets­kommisjonen

Kommisjonen som skal vurdere tiltak mot falske nyheter, hatprat og bidra til at flere deltar i samfunnsdebatten, skal presenteres fredag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag 14. februar skal kultur- og likestillingsministeren presentere som hvem som skal sitte i den nye ytringsfrihetskommisjonen.

Kommisjonen har fått i oppdrag å foreta en helhetlig gjennomgang av ytringsfrihetens stilling i Norge - og på Litteraturhuset i Oslo på fredag får folk vite hvem som skal sitte der, når kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja presenterer den klokken 11:30.

Det er 20 år siden den forrige Ytringsfrihetskommisjonen la fram sin utredning og i desember 2019 ble det kjent at daværende statsråd Trine Skei Grande nedsatte en ny ytringsfrihetskommisjon, som skal levere sin rapport til Kulturdepartementet innen utløpet av 2021.

I denne sammenheng skal kommisjonen blant annet vurdere tiltak for å fremme bred deltakelse i samfunnsdebatten, tiltak mot «falske nyheter» og tiltak for å motvirke spredning av hatefulle og andre ulovlige ytringer i sosiale medier.

Medier24 har vært i kontakt med Kulturdepartementet som ikke har noe mer informasjon om saken per nå.

Powered by Labrador CMS