tv 2 illustrasjonsbilde
tv 2 illustrasjonsbilde

TV 2 i mål med lønnsforhandlingene

Redaksjonsklubben i TV 2 har blitt enig med ledelsen om årets lønnsforhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Forhandlingene resulterte i en lønnsøkning på litt over 5,2 prosent, skriver Kampanje.

Det betyr at TV 2 slipper lønnsdiktat, slik flere andre mediehus har endt med.

Klubbleder Margrethe Håland Solheim forteller at de er fornøyd med resultatet.

– Det har vært en stor lettelse at dette gikk så bra, sier Solheim til Medier24.

– Absolutt krevende

Solheim opplevde at motparten viste forståelse for klubbens argumenter.

– Det var en anerkjennelse for situasjonen medlemmene står i. Det gjelder både privat økonomien, men også at folk står på som helter i det som er en usikker periode.

Som Medier24 tidligere har omtalt skal TV 2 kutte nærmere 400 millioner kroner til neste år.

– Hvordan har det vært å forhandle samtidig som dere vet at TV 2 skal kutte?

– Det var absolutt krevende og en rar timing. Det er argumenter fra motparten som vi må anerkjenne. Det har vært en avveining rund forskjellige interesser, svarer klubblederen.

Solheim påpeker at det sentrale oppgjøret mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening hadde et sentralt tillegg på 22.500 kroner.

– I år var en ganske stor andel av oppgjøret tatt ut sentralt. Så vi hadde allerede fått mye og det var ikke så fryktelig mye penger å forhandle om. Men det var likevel viktig for oss å komme opp på et anstendig nivå.

– Dere unngikk lønnsdiktat slik flere andre aviser har endt opp med. Men hadde det vært dårlig for stemningen hvis dere hadde endt opp med diktat, og samtidig stor overfor en kuttrunde?

– Jeg tror det hadde vært veldig ødeleggende. Medlemmene hadde ganske høye forventningene til dette oppgjøret. Det høres kanskje rart ut når vi står i en kuttrunde. Men hver enkel kjenner på at de går på jobb og gir 150 prosent for denne bedriften som alle er så glad i, samtidig som det kanskje er vanskelig å få endene til å møtes.

– Jeg tror det er viktig å kjenne at man får et oppgjør som er på linje med resten av samfunnet, legger hun til.

– Strukket seg langt

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2 forteller at det er krevende tid for TV 2, men også for ansatte og folk flest.

– Vi brukte god til på å snakke sammen når vi forhandlet.  Vi fant en balanse mellom ulike hensyn. Jeg opplever at begge parter har strukket seg langt fra sitt utgangspunkt, sier Vindfeld til Medier24.

– Hvordan var det å forhandle om lønnsforhøyelse, samtidig som dere vet at dere må kutte?

– Det er klart at det er spesielt, for begge parter. Men lønnsforhandlinger skal gå det tidspunktet det går hvert år. De skjer i en kontekst, og konteksten i år var spesiell.

– Er du glad for at det ikke ble lønnsdiktat når man vet at man skal gjennom en kuttprosess?

– Jeg er veldig glad for den gode dialogen vi har med klubben. Det er utrolig viktig når vi står i situasjonen vi gjør, svarer Vindfeld.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS