Kyrre Nakkim i NRK svarer på kritikken fra Kjetil Rolness.

Debatt

La det være sagt: Sendingen Rolness så var ikke av våre beste

«Tekniske utfordringer, ikke «absurd nyhetsprioritering», førte til at Lørdagsrevyen ikke fikk brukt bildetilfanget slik vi ønsket», skriver programredaktør i NRK Nyheter, Kyrre Nakkim.

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Lørdagsrevyen: Nyhetsprogrammet for de som ikke vil ha dramatikk», skriver Kjetil Rolness i en kommentar i helgen. Rolness innrømmer at han knapt ser på Dagsrevyen, men det hindrer han ikke fra å komme med kraftig kritikk basert på en sending. Lørdagsrevyen dekket ikke basketaket mellom tyrkere og kurdere i Oslo sentrum på lørdag godt nok, i følge kommentatoren.

Og la det være sagt: Sendingen Rolness så var ikke av våre beste. Det skyldes at vi fikk tekniske problemer, noe som hindret utspilling av bilder av dramaet. NRK Nyheter hadde nemlig dekket opptøyene med livestream på nett og ekstrasending på flere plattformer tidligere på dagen. Der kunne Rolness følge med på all det dramaet han viser til i kommentaren sin. Selvsagt ønsket vi å vise disse bildene i Dagsrevyen også.

Planen var å ha en direkterapport fra Oslo sentrum bildelagt med de dramatiske hendelsene. Deretter skulle selvsagt en noe fyldigere reportasje følge, før vi igjen ønsket å avslutte med en «live».

Problemet oppstår når vi avspillingsmessige grunner ikke klarer å få ut bildene. Dette skyldes flere uheldige omstendigheter, kombinert med lite tid. Resultatet ble at vårt tilstedeværende reporter beskrev hendelsene kronologisk, uten bildestøtte.

«Absurd nyhetsprioritering. Absurd rekkefølge og lengde på innslag. Absurd unngåelse av levende bilder. Referat i stedet for reportasje», skriver Rolness.

Det er ikke vanskelig å være enig, men alt skyldes tekniske utfordringer, noe vi nok burde opplyst om under sending. Rolness kunne også fått denne informasjonen dersom han henvendte seg til oss, framfor å avsi sin dom over Norges fremste nyhetssending i en skriftlig kommentar. Vi valgte å starte med å rapportere om hendelsene, selv uten bilder, fordi vi mente det var den viktigste saken denne dagen. Venstre-innslaget skulle selvsagt komme senere i sendingen, men ble framskyndet fordi vi ikke klarte å spille ut reportasjen om demonstrasjonene. Slikt skjer heldigvis svært sjeldent, Dagsrevyen viser levende bilder fra fjern og nær i sanntid hver eneste dag.

Det er tydelig at Rolness’ skuffelse også påvirker hans syn på resten av sendingen. Han er sint fordi vi viser «headlines», noe som er å sammenlikne med en avisforside, i begynnelsen av programmet, og han kaller Venstre-innslaget «langt og servilt». Det siste er jeg uenig i. Venstre-innslaget hadde flere kritiske spørsmål til Trine Skei Grande og Venstre, men sjansen er at Rolness var så oppkavet over resultatet av våre tekniske problemer at han ikke fikk dette med seg. 

Jeg håper for øvrig at Kjetil Rolness så vår Kveldsnytt-sending senere på kvelden. Der fikk han servert de bildene og fortellingene han ønsket seg, og så er vi lei oss for at Lørdagsrevyen ikke holdt den standarden publikum er vant til.

Powered by Labrador CMS