TV 2 kjøper fotball­rettigheter: Skal vise La Liga fra 2021 til 2026

Det skriver kanalen i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise kampene fra den øverste divisjonen i spansk fotball fra 2021 til 2026, skriver TV 2 i en melding.

Kampene fra La Liga vil bli vist på TV 2s ulike kanaler og plattformer, men det er ennå ikke avklart i detalj hvor og hvordan kampene vil sendes, står det.

– Selv i koronakrisen er det viktig å tenke langsiktig for å sikre det beste innholdet på TV 2s plattformer. Dette er en eksklusiv avtale for en av de aller viktigste fotballrettighetene i markedet. Med lag som Barcelona og Real Madrid, samt spillere i verdensklasse; Lionel Messi og vår egen Martin Ødegaard i sentrale roller, blir dette en spennende liga å følge i årene som kommer, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i meldingen.

Meldingen kommer bare en uke etter at TV 2 sikret seg rettighetene til UEFA Champions League – etter å ha tapt slaget om Premier League for NENT.

TV 2 sender inneværende sesong maksimalt tre kamper per runde fra La Liga, i samarbeid med streaming-tjenesten Strive. Nåværende avtale gjelder ut 2020/2021-sesongen. Fra og med neste høst ender altså kampene i TV 2s hender alene.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 er fornøyd med kjøpet.

– Spansk fotball - og da spesielt juvelen La Liga - har et stort potensial som ennå ikke er tatt ut i Norge. Vi gleder oss til å bygge denne rettigheten med kunnskap og lidenskap. Vi har en svært motivert redaksjon som gleder seg til å ta fatt på en ny utfordring. La Liga representerer nye, spennende muligheter i årene som kommer, og vi har ambisjoner om å løfte interessen for spansk fotball til nye høyder. Det fortjener en så fascinerende og attraktiv rettighet, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Koronakrisen har satt La Liga på vent foreløpig.

Powered by Labrador CMS