Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA, mener lokalavisene har gjort en viktig jobb under koronapandemien.

Nedgang for lokalavisene i LLA - færre avisabonnenter enn i fjor

Sandnesposten, Bladet Vesterålen og Dag og Tid er derimot blant avisene som øker sine opplag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • I den første versjonen av denne artikkelen var tittelen «Nok et nedgangsår for lokalavisene i LLA». Dette stemmer ikke, siden det har vært en forsiktig oppgang siden 2017. Nedgangen gjelder fra forrige halvår 2019.

De over 110 lokalavisene som er tilsluttet Landslaget for lokalaviser (LLA) har samlet opplevd en nedgang i sine opplagstall.

Netto opplag i første halvår 2020 er på drøye 361 000, noe som betyr en nedgang på rundt 1000 abonnenter fra forrige halvår, opplyser LLA.

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik understreker likevel at lokalavisene fortsatt står sterkt.

– Lokalavisene har alltid gjort en viktig jobb. I tillegg til å gi innbyggerne nyheter som betyr noe for folks hverdag, bidrar lokalavisene til å skape samhold og lokal identitet. Også etter at korona-epidemien slo inn over Norge, har vi fått demonstrert at lokalavisene tar samfunnsansvar. Avisene våre har bidratt med livsviktig informasjon for innbyggerne, sier Bruvik.

Det er også aviser som opplever en økning i sine opplag: Sandnesposten, Bladet Vesterålen og Dag og Tid øker alle sine nett-opplag så langt i 2020.

Sandnesposten er opplagsvinneren med nesten 500 ekstra abonnenter, en opptur Medier24 allerede har omtalt.

LLA opplyser videre at digitaliseringen og innovasjonstakten er økende blant medlemsavisene, og nær 90 prosent av avisene er nå tilgjengelig digitalt.

Powered by Labrador CMS