Lokalvalgguiden gir deg oversikt over partiene som stiller og hva de mener om aktuelle saker i din kommune.
Lokalvalgguiden gir en oversikt over partiene som stiller og hva de mener om aktuelle saker i din kommune.

NRK med ny tjeneste – har laget 357 lokalvalgguider

NRK har lansert en oppdatert valgomat på NRK.no, i tillegg til en helt ny lokalvalgguide.

Publisert Sist oppdatert

Til høsten er det klart for kommunestyre- og fylkestingsvalg. 

Valgomaten er en velkjent tjeneste for mange. Lokalvalgguiden er derimot et helt nytt produkt fra NRK.

Mens Valgomaten er en test for å fortelle deg hvilket parti som står deg nærmest, gir Lokalvalgguiden en enkel og lettlest oversikt over hvilke saker som står på spill i alle kommuner i landet. Sammen skal disse to tjenestene gjøre det enklere for publikum å bestemme seg for hvilket parti de skal stemme på under høstens valg.

Valgomaten og Lokalvalgguiden finnes på bokmål og nynorsk, i tillegg til på nordsamisk i 11 kommuner – som er første gang.

– Mange har fortalt oss hvor vanskelig det kan være å sette seg inn i lokalpolitikken. Det er mye prating når det er valgkamp, og det er ikke alltid like lett å forstå hva de ulike partiene vil gjøre hvis de får makt, sier Laurie MacGregor, prosjektleder for valget i NRK.

– NRK skal styrke og utvikle demokratiet. Lokalvalgguiden er utviklet av journalister, så innholdet er kortfattet og enkelt å forstå. Sammen med Valgomaten gir den deg alt du trenger å vite for å ta valget i år. Og begge tjenestene passer i lomma di. Dette er allmennkringkasting for den mobile tidsalderen, og jeg tror publikum vil oppleve dette som nyttige hjelpemidler frem mot valget, sier MacGregor.

NRK har gjort research og produsert 357 lokalvalgguider totalt - én til hver kommune. I hver guide vil velgerne kunne lese seg opp om sakene som står på spill, og samtidig se hvor de ulike partiene står i hver sak.

– NRK har laget de mest lokale tjenestene vi noen gang har produsert til et valg. Målet med denne nyvinningen var å lage en overlevelsesguide for valget, sier Håvard Grønli, prosjektleder for valgomat og lokalvalgguide i NRK.

Powered by Labrador CMS