På bildet: TV 2-programleder Linn Wiik.
TV 2-programleder Linn Wiik er dagens gjest i sommerpraten.

Sommerpraten:

Linn Wiik om jobbtabber: – Jeg spydde på TV. Og tenker det holder...

Men TV 2-profilen husker et pinlig praktikantøyeblikk, da hun fikk en hjelpende hånd fra Erna Solberg.

Publisert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det TV 2-programleder og journalist, Linn Wiik.

– Hva gjør du i sommer? 

– Vi har akkurat, og med blandede følelser, flytter fra midt på Grünerløkka og til Nordstrand, så mye av tiden vil nok gå til å pakke ut av esker og sekker. Men vi skal også nyte sommer med små barn og det å gå barbeint ut på eget gress. Livet med hageflekk begynte for øvrig med at både min mann og jeg fikk vepsestikk for første gang side 90-tallet. Det viste seg at jeg var allergisk mot veps, foten hovnet opp og jeg kunne ikke gå på tre dager. 4-åringen er nå livredd for gress og vil helst være inne. Mulig vi har hatt asfalt under føttene for lenge.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Båt-is! Den har alt.

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Agurknytt har negative assosiasjoner hos mange. Men jeg synes ofte vi kommer litt tettere på vanlige folks liv gjennom agurknytt. Om sommeren er det bedre plass til de små og store tingene som skjer i hverdagen til folk. De tingene som livet tross alt stort sett består av. Det synes jeg er fint.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Jeg roer nok litt ned på den daglige scrollerunden. Samtidig forsvinner ikke nyhetsjunkien i meg selv om det er ferie. Men jeg gjør et lite skifte fra digitalt til analogt. Det er kanskje litt old school å si, men jeg elsker papiraviser. Og i ferien leser jeg så mange som mulig. Også er selvsagt TV 2 Nyheter alltid med meg! Jeg liker at man via TV 2 Play-appen kan høre nyhetssendingene også med bare lyd. Elsker å ha gode kolleger på øret med siste nytt mens jeg rusler rundt og gjør andre ting.

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Jeg spydde på TV. Og tenker det holder... Men noe pinlig som jeg innimellom tenker tilbake på skjedde da jeg var praktikant i TV 2 Nyhetene i 2010. Jeg skulle lage en av mine aller første reportasjer. Om mulig nedleggelse av Oslo Hospital. Opposisjonspolitiker Erna Solberg ringte meg personlig og ville uttale seg. Jeg møtte henne i Vandrehallen til et intervju. Etter intervjuet skulle vi ta klippebilder. Jeg visste ikke helt hva klippebilder var eller hvordan man lagde dem. Da bare stiller du meg et vanskelig spørsmål også later jeg som om jeg tenker nøye gjennom hva du spør meg om, sa Erna. Okay, sa jeg. Hva er 378 500 x 14,3?

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Skal vi danse! Det har jeg drømt om i mange år. Jeg har alltid elsket å danse, men ferdighetene er noe begrenset. For å si det sånn.

Powered by Labrador CMS