Rettssak Polaris Media LL Inntrøndelagen, Cecilie Amdal Og Sigurd Holter Torp i Schjødt og Konsernsjef i Polaris Media Per Axel Koch
Rettssak Polaris Media LL Inntrøndelagen, Cecilie Amdal Og Sigurd Holter Torp i Schjødt og Konsernsjef i Polaris Media Per Axel Koch

Anken avvist av Høyesterett: Polaris får kjøpe Trønder-Avisa-aksjer

Høyesterett tar ikke inn saken mellom LL Inntrøndelagen og Polaris Media.

Publisert Sist oppdatert

Det er nå rettskraftig avgjort at Polaris Media har løsningsrett til samtlige av LL Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa AS.

Det skriver Polaris Media i en pressemelding.

Dette innebærer at konsernet øker sin eierandel i Trønder-Avisa AS fra 10,09 % til 48, 13 % til en pris på 49 452 000 kroner.

Dette ble klart etter at Høyesteretts ankeutvalg i dag besluttet at LL Inntrøndelagens anke over Frostating lagmannsretts dom av 26. november 2021 ikke slippes inn til behandling.

– Både tingretten og lagmannsretten har vært meget tydelige på at Polaris Media har løsningsrett til aksjene, basert på en grundig og korrekt vurdering av sakens faktum og juss. Polaris Media kunne derfor ikke se noen grunn til at Høyesterett skulle behandle denne saken på nytt, noe Høyesteretts ankeutvalg nå har sluttet seg til samtidig som Polaris Media igjen ble tilkjent sakens kostnader, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Partene har møttes i både tingretten og lagmannsretten. I begge rettsinnstanser fikk Polaris Media medhold. I januar anket LL Inntrøndelagen til Høyesterett.

Det var Polaris Media som til LL Inntrøndelagen til retten etter at sistnevnte hadde solgt 94 prosent av aksjene sine til Amedia. Polaris Media mente aksjene utløste løsningsrett.

Medier24 har fulgt saken tett i begge rettsinnstanser.

– Polaris Media har ansett det som selvsagt at løsningsretten var utløst etter at Amedia kjøpte nær 94 % av aksjene i LL Inntrøndelagen, og det var derfor overraskende å måtte bruke ressurser på dette i rettssystemet. Polaris Media er glad for å ha fått fullt medhold i alle instanser og ser nå frem til å overta samtlige av LL Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa AS, sier Koch.

Powered by Labrador CMS