Kulturminister Trine Skei Grande (V) under Arendalsuka i 2018.
Kulturminister Trine Skei Grande (V) under Arendalsuka i 2018.

Medie­meldingen kommer om en uke. Foreslår betydelige endringer i medie­støtten

Regjeringen kommer med flere forslag som vil påvirke NRK og de kommersielle mediene, erfarer Medier24.

Publisert

Trine Skei Grande skal stå på scenen under Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Drammen 29. mars og vil etter det Medier24 erfarer samtidig presentere den etterlengtede mediemeldingen.

– Jeg kan bekrefte at vi legger fram mediemeldingen 29. mars. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, forteller kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet til Medier24.

Etter det Medier24 forstår vil regjeringen presentere en ny helhetlig ordning som vil særlig ha fokus på en desentralisert mediestøtte. I det ligger det en betydelig omfordeling med fokus på geografiske blindsoner i journalistikken.

Kilder tett på prosessen forteller samtidig at det blir flere store endringer som vil berøre NRK. Lisensordningen forsvinner og blir erstattet av noe annet. Regjeringen har forsøkt å finne en ordning som balanserer uavhengighet og finansiering, opplyser en kilde.

I tillegg er det ventet at det vil komme endringer som påvirker NRKs relasjon til de kommersielle mediene. Det heter seg også at mediestøtten blir plattformuavhengig, slik flere har etterspurt.

Det er usikkert hva mediemeldingen sier om produksjonsstøtten og hvordan dette vil påvirke de meningsbærende avisene. En informert kilde opplyser at nå som KrF er i regjering, vil de neppe gjøre store endringer som vil påvirke blant annet Vårt Land negativt.

Powered by Labrador CMS